skolan är underbar!

Eller vänta, titeln ljuger lite. eller ganska mkt faktiskt.
När jag en dag tittar tillbaka och säger "åh va lätt man egentligen hade det när man gick i skolan" Så ska jag hänvisa mig själv till detta inlägget och försöka inse hur "underbart" det var/är.
Jag har just varit på lov i en vecka, har haft en lektion och är helt totalt slut.
Nu är det 3.5 timme där jag inte har något att göra eftersom att schemat är dåligt och inga andra är i skolan atm.
Jag jobbar röven av mig dag ut och dag in och ofta sent på kvällarna och på helgerna, och vad får man ut av det? Inte ett skit just nu. Högarna blir bara högre och högre hur mycket jag än pluggar, projektarbetet hänger som en tyngd på ett ton på axlarna och det bästa av allt! Vi får inte ett öre för det.

Så nu vet vi alla. Så bra är skolan. Men nu är Ewe här så vi ska äta, tack och hej!
2011-02-28 @ 10:39:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


vecka 33

Din graviditet startade Sön 19 jul 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 2 aug 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 24 apr 2011
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.




Ja nu är det snart dags. Underbart och skrämmande på samma gång. Det är 55 dagar kvar till det som enligt barnmorskan är Dagen D. Enligt min räkning är det dock ännu kortare tid kvar x) men nu är det bara mars-månad kvar sen kan bebisen komma närsom. Vi har allt hemma som vi behöver till bebis, vi har nästan 10 000 kronor undansparat ifall det skulle behövas när den lilla kommit till världen. Babyshowern är om tre veckor och sen ska vi försöka installera babyskyddet i bilen så vi vet hur det ska sättas dit när det väl blir dags x) (utan bruksanvisning är allt kärnfysik för mig).
Vi har köpt allt som ska köpas så nu ska vi börja bunkra upp med blöjor och lite ersättning. Ska boka tid i tvättstugan med så vi kan tvätta alla bebiskläder (eller man kanske borde tvätta det för hand eftersom att maskinerna här inte kan tvätta 30 grader?) Tåls att tänka på några dagar till^^

Konstigt nog är jag inte stressad eller nervös, jag vill bara ha ut barnet typ... nu! Så min kropp blir min igen och jag slipper all extravikt jag springer omkring med hela tiden. Vill inte ha mer bristningar, vill inte gå upp mer i vikt, vill inte kissa 20 gånger om dagen och jag saknar att kunna välja bland lite olika klädesplagg !

Nu är det bara typ 10 dagar kvar till min födelsedag, 20 dagar kvar till babyshowern och (som mest) 46 heldagar kvar i skolan! Nu får tiden gärna flyga iväg så det blir april och bf månad. Flyyyy away march!






Åka:
Babyskydd (bil)√
Barnvagn√
Skötväska√
Åkpåse
Parasoll√
Myggnät√
Varm filt√
Regnskydd
Plastad frotté√
Barnvagnsleksak
Reflexer till hjulen
Bärsele√
Täcke√
Kudde√
Fårskinnfäll√
Bärsjal
Hjulskydd (onödigt)

Sova:
Madrass√
2 lakanset√
4 dra på lakan√ (eller ja jag har två iaf)
Plastad frotté√
Mobil√
Flera filtar√
Resesäng
Täcke√
Kudde√
Spjälskydd√
Babynest

Sköta:
Tvättlappar√
Våtservetter√
Blöjor
Frottélappar√
Rumpsalva√
Barnolja
Febertermometer√
Alvedon
Borste√
Tops√
Bomullsrondeller√
Skötbädd√
Blöjhink√
Badbalja
Badtermometer
Bad-cape√                                                                                                     
Nässug

Till mamma:
amnings-bh
Amningsinlägg√
Bindor
Bystvärmare
Minst 2 amningströjor√
Bröstpump
Mjölkuppsamlare
Bröstvårtsalva√
Bröstvårtsluftare
Massageredskap
Amningskudde

Möbler & Prylar:
Spjälsäng√
Skötbord√
Byrå
Babysitter√
Leksakskista
Skallra
Baby-gym
Mjukdjur√
Babyvakt

Ja det mesta har vi ju i alla fall^^
2011-02-27 @ 16:28:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


england!

Så nu va man hemma igen efter en vecka i england
5 underbara dagar.
På lördagen tog vi tåget upp till mamma och stannade där över natten och hela söndagen fram tills kvällen då det va dags att åka till flygplatsen. När vi kom till Stansted (efter att philip nästan fastnade för att chippet i hans pass var sönder) så plockade Bernard upp oss och i snabb takt tog vi oss till Kings Lynn, fast jag minns inte så mkt, jag sov så gott så i baksätet hela vägen.
På måndagen när vi vaknade hittade vi Shirley på deras "altan" där vi spenderade resten av förmiddagen ända tills Nicki, David och Rebecca plockade upp oss vid the corner shop påväg över för middag. Efter middagen bar det av till tivolit, dock va det inte så kul för mig eftersom att jag inte fick åka en enda grej på hela nöjesfältet. Fick i alla fall lite sockervadd att smaska på !

Tisdagen spenderade vi på Matalan med Shirley och Bernard där vi fick välja precis vad vi ville till bebisen för sisådär en 50 pund. Dock va vi snälla och handlade bara för 38 pund och för det fick vi följande:


En överkroppshaklapp, body, sparkdräkt och matchande haklapp, overall tills nästa vinter, skötbädd, haklappar. öronmuffar, englandstrumpor, två pyjamasar, ett set med halsduk, mössa, vantar. Sist men inte minst uggs och kanintofflor.
Gummiankorna fick vi senare och även borste och kam (eftersom att hon varit frisör kunde hon inte låta bli xD)
Philip gjorde även en hel del fynd och det slutade med en helt ny outfit från topp till tå^^

Tisdagen spenderades även med en runda på stan ^^

På onsdagen bar det även iväg in till stan där vi gjorde en hel del fynd!


Till bebis köpte vi 5 nappflaskor, hallonbladste (kan man ju också räkna som att det är till mig), två nappar (som vi visserligen inhandlade på söndagen) och på matalan blev det två par vantar^^


Under tisdagen på matalan och onsdagens och torsdagens runda på stan blev det även en del grejer till mig! Underkläder, örhängen, handväska, tre par högklackade skor, ett par låga "ballerinaskor" och två par tygskor i vitt och svart^^ allt för ett sammanlagt pris på ca 300 kronor!

I onsdags blev vi bjudna på kinarestaurang för middag (ät så mycket du vill för ett bestämt pris ungefär), vilket slutade i en jäkla massa pekinganka till philip och kycklingrätter och nudlar till mig^^ mätt och belåten var man efter det (:

I torsdags bestämde Philip sig för att "klippa sig" vilket blev... fult:( och det är inget jag hymlar med att jag tycker! Är han dum nog att klippa en stjärna i huvudet får han skylla sig själv. Aja vädret har i alla fall varit underbart hela torsdagen (15 plusgrader, vilket blir sammanlagt nästan 30 grader mer än det va i Sverige vid samma tidpunkt xD)

Hursomhelst... för att inte nämna fulhåret mer.

Igår blev det en runda till Hunstanton där det blev lite spel i arkadhallen (vann bara en sak denna gången dock) och sen lunch på restaurangen där David jobbar. Löjligt mycket mat!..... Och ändå åt vi allt och lite till... xD
Philip åt någon rib-eye steak med pommes och blue cheese sauce och chokladkaka till efterrätt, själv fick man en megaportion med både kyckling och revben med någon sås och pommes till, och carte dor glass till efterrätt^^
(Låter väl super ointressant för dom som läser men allt detta vill jag minnas i framtiden ^^

Efter det hände inte så mycket. Vi spenderade kvällen framför tvn och lyssnade på anekdoter om allt som dom varit med om i livet, allt ifrån världsomseglingar till föräldraproblem.
Mamma och Roy plockade upp oss på flygplatsen i morse efter en halvjobbig flygresa och muntrade upp mig med... mer presenter!

Tre bebisbodys, en "tjocktröja", en t-shirt, ett hello kittyset, en sammetsklänning, tre underbara par skor och hörlurar (en svart klänning också men den ska hon få tillbaka efter babyshowern hade jag tänkt xd) Fick en bok också för "blivande mamma" på ena sidan och "blivande pappa" på andra sidan som jag och philip ska skriva i^^ (fick några av dom här grejerna innan vi åkte men kunde ju inte plocka med dom till England så jag räknar det som att jag fick dom nu^^


Efter några timmar spenderade i Floda med god mat och efterrätt spenderade vi tre ytterst jobbiga timmar på tåget ända tills nu när vi är heeeeeeeeeemma! Älskade vovve, en ren lägenhet och ett varmt bad är vad jag förutspår att min kväll kommer bestå av^^

Resan må ha varit ganska "alldaglig" men det har varit helt underbart! Älskar hur det känns att få vara del av någon annans familj än min egen och känna sig älskad.




Övriga presenter som väntade på oss i England var:

tunn jacka till bebis som man kan vända ut och in för ett annat mönster, två tröjor i samma mönster som jackan (med matchande byxor), philips leksak som han hade när han var liten, en jacka med Mimmi på, Piglet skor, Klänning med Mimmi på, strumpor och ett helt set med Ruh (allt ifrån filt, haklapp och mössa till body och sparkdräkt). Så grymt söta presenter! Kunde inte gjort det bättre själv ;)
(tröjan med Barbafamiljen är från May, men den fick en liten plats i mitt collage den med^^)

Men som man säger, borta bra men hemma bäst. Nu väntar badkaret på mig och sen blir det sängen, man har ju trots allt varit vaken sen 3 i morse. Kortfattat om den sista resan till England utan bebis ute, nästa gång ska vi försöka få med den lilla på planet och "visa upp" henne för släkten ^^

2011-02-26 @ 22:10:43 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


skola!

Eller... ja det är ju loooooov och imorgon bär det av! MEN, tills dess är det plugg som gäller. Idag har jag hunnit städa och handla och göra:
*En argumenterande text på svenska "för legalisering av dödsstraff"
*Svara på ca 20 samhällsfrågor som jag har till torsdagen efter lovet
*Fixa klart det sista på engelskaessän om David Lurie
*Sammanfatta sidorna om anatomi till naturkunskapen
*Engelskauppgifter till provet

Det som är kvar är:
*Läsa klart och skriva om "främlingen"
*Skriva lite på projektarbetet
*Skriva mina åsikter om Platons idéer (men tycker det är svårt att reflektera över filosofiska frågor så ska nog samtala lite med mor min om det eller nåt)

Packningen är klar, allt känns lugnt. Nu väntar England på oss:D
2011-02-18 @ 17:41:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


två!

Bara två dagar kvar i skolan denna veckan!
Tråkig svenska
Genteknikdebatt
Soms-föreläsning
Står på schemat idag!
Börjar bli nervös inför debatten, höll på att få ett sammanbrott om det igår.. eller fick jag det till och med?
I eftermiddag har jag i alla fall lite jag måste göra.
Måste läsa "främligen" eller ja i alla fall halva boken.
Läsa typ 30 sidor i samhällsboken och göra anteckningar & Svara på frågor om sidorna.

Tänkte försöka komma på fler saker jag måste göra. Men jag kom på att jag helt enkelt inte orkar. Det får vara nog att fixa med dom två sakerna idag. Jag har ju trots allt en resa att planera. Och.... en bebis att ta hand om, så jag får inte stressa allt för mycket. Just nu känner jag absolut inte för skolan. Rickard är dum i huvudet och skriver på facebook och tjabbar om att man inte behöver gå i skolan "för han har ju ett bra jobb". Tro fan att jag kan skita i skolan och jobba i en affär resten av livet, men hur kul kommer det vara att inte kunna nå sina drömmar? Eller inte ens nästan nå dom? Bara för att han är sjuk i huvudet och därför får hjälp av soc eller nåt att fixa jobb. Inte lika jäkla lätt om man är normalbegåvad och bara anses lat om man hoppar av. Jag har inga funktionshinder som ger mig massa pengar. Jag måste jobba röven av mig för att få pengar. Men näääää för det är ju lika lätt för alla att få jobb som det var för honom... idiooooot! När han säger sånt har han verkligen inte alla hästar hemma ._. om han nu nånsin har det.



Ungefär såhär känns mitt liv just nu

Lite kul att jag sitter och hör folk prata om mig som "den gravida från hovmantorp" lite längre bort.
2011-02-16 @ 08:49:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


ulbild

Sista ultraljudsbilden som vi kommer få förmodligen. Kan i alla fall (om man tittar riktigt noga) se bebis mun och näsa. Uppåtnäsa och putiga läppar ♥

2011-02-15 @ 18:47:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


yay!

Lyckades få in en ticker (tror jag xD)
Den första med hjärtanen är då datumet som jag från början trodde, (och som visades på bebisens vikt på ul idag) och den andra räknaren från blimamma är vad bm säger^^
2011-02-15 @ 17:53:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


sjukhusdag

Morgonen började med att möta upp Amanda på stationen, sen blev det till o dricka äcklig dricka för att testa blodsockervärdet (drickan smakade lichi och jag tänker aldrig dricka den igen). Sen hade vi undersökning hos bm och intygsskrivning. Jag hade gått upp 2,5 kilo, blodtryck 120/75 och bebis hjärta slog 150 slag i minuten (speedad på sockret i drickan som jag nyss tvingat i mig). Intyget skrevs, hon frågade om alkohol- och tobaksvanorna och va nöjd med svaret antar jag x) Sen kan man inte skada bebisen genom att trycka på den (var tvungen att frågaXD)
SF-måttet låg på 30 och hon tyckte att jag skulle börja äta järntabletter, men vetifan om jag orkar ._.

I samlad trupp bar det sen av till ultraljudet. Där fick vi se att njurarna på den lilla inte är speciellt vidgade längre så det var inga problem. Hon mätte magen på bebisen och på ca 1800 gram så låg det aningen över medelvikten för veckan. Vi såg också ansiktet på den lilla tösen (trodde denna bm också, eller i alla fall "såg hon inget pojkaktigt") och vi fick en gratis bild där vi hade beviset för att bebisen inte är harmynt ^^
Bebisen låg med huvudet neråt med ansiktet ut vid höger höft på mig så förhoppningsvis stannar den i ungefär samma läge!^^

Sist av allt tog vi ett till blodsocker, första värdet låg på 5,0 och värdet efter glukosbelastningen var 4,8 så det var jättebra^^

Som en sista grej sprang vi ner i källaren på sjukhuset där vi fick ett startpaket med tygblöjor (även om jag inte kommer använda tygblöjor så, gratis är gott!

Snaaaart blir det samhäll och sen åka med kära pappa hem. Men först ska jag nörda lite fb och kanske läsa lite naturkunskap^^ Det är ju trots allt genteknik debatt imorgon... X_x


2011-02-15 @ 12:53:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


samling













Liten samling med hyfsat tillfixade bilder x) funderar på att fixa några och skicka in för framkallning tillsammans med ultraljudsbild så man kan göra lite fint i bebis rum sen^^


2011-02-14 @ 18:36:30 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


30+1



Maaaaagen! Tagen idag alltså som rubriken säger, i vad barnmorskorna säger är 30+1 ungefär.
Kanske inte så konstigt att man börjar få blickar nu, haha!
2011-02-14 @ 17:45:42 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


längtar !

Älskar denna veckan !
Idag hade tjejerna på italienskan med sig fika och film så det blev inte mycket gjort, på engelskan gjorde vi nästan ingenting. Imorgon är det ultraljud och lyssna på den lilla som gäller♥ (sen glukosbelastning och tråk med men det kan man leva med). Onsdag är vanlig dag, torsdag är vanlig dag, sen är vi lediga på fredag! Sista föräldragruppen med (lite sorgligt nästan, men det finns inget som säger att man inte kan träffas ändå^^)
lördag åker vi till Floda och hälsar på lilla mamma och Roy en dag innan vi på söndag flyger till England!

Längtar, längtar, längtar, längtar! Ska kämpa med skolan så jag slipper ha med mig en enda bok dit. Det ska bli min och Philips vecka♥

Undra vad man ska göra nu... vi måste äta snart eftersom att jag bara får äta och dricka fram tills klockan åtta ikväll:( får äta nu sen blir det kanske biljard eller något (vill ju inte lägga mig för tidigt så jag sover bort hela alla hjärtans dag) På tal om alla hjärtans dag så är det 2 år sen jag och Philip var i Wales och piercade tungorna. Imorgon är det två hela år sen jag åkte hem och lämnade honom där på perrongen. Tror jag hellre drar mig till minnes dom bra dagarna.

Graviditeten börjar spela på mina strängar nu. Hade ont i ryggen idag, inte så jättefarligt men det känns lite vad man än gör ungefär. Därav anledningen till att jag badar minst en gång om dagen. Då slipper jag känna något alls. Inga sammandragningar idag heller (tror jag inte, det kan ju vara sammandragningar som jag uppfattar som att bebis rör sig bara). Har börjat få massa konstiga drömmar med. Dom har inte något med barn att göra utan det är allt ifrån att Philip är otrogen till såna mardrömmar som man hade när man var liten. Och Philip vaknar såklart inte fastän jag hela tiden vaknar av att jag gråter.... inte konstigt att jag är trött ._. får hoppas att det bara är en fas.

Förövrigt. Vad gör man åt det man är rädd för ska gå fel när man åker utomlands? I mitt fall är det nämligen en ganska dum sak egentligen. Jag kan verkligen inte spola toaletterna i england. Det blir hela tiden fel och jag fattar inte hur det kan bli det! Får be Philip visa så fort vi kommer fram så det inte blir några obekväma situationer.... xD eller... det lär det bli ändå eftersom att jag numera kissar dubbelt så ofta som vanligt. Tror att misslyckande är oundvikligt.... oh lord.
2011-02-14 @ 17:32:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


to dooo

Kvar att fixa till bebbe

 

NAN 1 ersättning

NAN 2 ersättning

Fårskinnsfäll

Bepanthen

Babyolja

Febertermometer

Alvedon för barn

Badbalja

Babyschampo (har visserligen lite hemma men förr eller senare kommer man behöva mer)

Nässug

Tvättmedel – oparfymerat

Sköljmedel – oparfymerat

Amningskudde - skulle Amina sy om jag inte är helt fel ute xD

Babygym

Babysitter - skulle vilja ha automatisk, men vanlig får duga^^

Kläder i STÖRRE storlek - inte för att jag är missnöjd, men jag har ju nästan bara fått i supersmå storlekar änsålänge xD Behöver typ 74 och kanske större xD

Nappflaskor - åtminstone 2 st ^^

Miniform

Hoppgunga

Resesäng - kan vara bra att ha dom dagarna man ska iväg eller pappa ska ha den lilla(:

Inredning till bebisrum - OM vi får lägenheten så ska vi inreda ett litet gulligt rum :D Kommer köpa mkt begagnat och typ måla om och så, men det kommer bli supersnyggt! Typ sänghimmel, små gulliga saker på fönstret, fårskinnsfäll (förmodligen som "matta"), byrå (som jag tänkt köpa på macken och måla lite fint) Det kommer bli super!

Väggdekor - med någon fin text som man kan sätta på väggen både i Philips och mitt och bebbens rum. Typ Carpe Diem i sovrummet och Together we make a family i bebis rum ^^

 

Blöjor - kommer ALLTID behövas XD Får börja köpa på mig ett lager i förväg så man har det hemma i lite olika storlekar xD

Iskubsformar - till att frysa in barnmat i

Tvättlappar

Hundmat - också bra att köpa på sig ett lager så man slipper köpa hela tiden

Folie, plastpåsar - saknar jag ALLTID hemma! Så nu skriver jag ner det så jag kommer ihåg det xD

Bajspåsar - ännu en lagersak

Hundgodis - och även detta bra att ha hemma xD (blir väl blodpudding i mängder i frysen xD)

Avmaskningsmedel - vovve måste avmaskas snart ! Får INTE glömma det

 

Detta va i alla fall den roliga delen... sen har vi allt det "roliga" med försäkringskassan och sånt som jag krabbat med ett tag nu....men det får vara tills nästa fredag då han från försäkringskassan kommer till föräldragruppen

Är i vecka 31 idag med! Och bara en dag kvar till ultraljud och lyssna på hjärtat♥ Magen är som en boll, men båda kamerorna har fullt minne/ingen laddning så kan inte lägga in en bild precis nu xD Men hon är livlig där inne och sparkar och rör sig om vartannat. Har inte känt några tendenser till fixering än, men vi får väl se vad dom säger på ul imorgon. Hon ligger bara åt sidorna och trycker just nu.

Skolan börjar kännas superjobbig nu. Känner mig tung och trött för det mesta och känner absolut inte för att göra nånting egentligen, men man kan inte göra mycket annat än att stå ut den sista tiden. Måste klara alla kurser så jag får hålla kvar disciplinen i alla fall ett par veckor till. Sen kan jag "unna mig" att missa några lektioner eftersom att jag faktiskt har full närvaro på dom flesta lektionerna. Läääängtar tills jag är ledig och kan börja träna igen och faktiskt röra på mig utan att känna mig som en valross ._.

Bebis skulle klara sig om den kom ut nu, men ett par veckor till får den allt vänta! Men gärna lite innan BF... x)

Har inga som helst tecken på att det börjar göra sig iordning i magen faktiskt... inte ens sammandragningar som jag kan känna av. Inga foglossningar, ingenting med att vända huvudet neråt. Nada... Aja det ska jag väl se som nåt bra antar jag, jag slipper ju trots allt det mesta onda xD

 

Måste plugga nu.... vill inte plugga... vill sova ._.

2011-02-13 @ 18:01:28 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äntligen fredag!

Vilket innebär naturkunskap och föräldragrupp i kombination för sista gången! Nästa fredag är jag nämligen leeeedig så då blir det bara föräldragrupp:D
Pappa kommer och hämtar mig på sjukhuset sen så jag hinner vila några timmar innan det bär av till casa di Lovisa då hon har sin födelsedagsfest. Får väl se lite hur det går... x) om jag lyckas somna nån timme i eftermiddag så kan det säkert vara jättekul^^ Men när man är lite öm och mör i kroppen och dessutom rund som en boll så hoppas jag folk har överseende med att det inte blir fest till längre än klockan 11^^

20 minuter kvar tills lektionen börjar, va fan ska man hitta på? Datorn vägrar öppna dokumentet jag skulle jobba på "för det va i fel format" screw the PC nu sätter jag mig och äter russin!
2011-02-11 @ 07:42:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


.......!

Du vet att du är höggravid när...

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar.. (dock har han väckt mig för han tycker att jag tar aaaaallt täcke för mig själv ._.)

- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut. (snarare jag som måste göra det dock eftersom att det är jag som kör)

- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.

- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten. (har hänt två ggr)

- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.

- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.

- När man rullar runt för att komma upp från soffan.

- När din sambo knyter dina skosnören.

- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar

- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.

- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.

- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd

- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan

- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.

- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.

- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"

- När godisskålen får prioritet före middagen

- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan

- När allt blir tungt

- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.

- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.

- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.

- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.

- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..

- När Grandiosa blir gourmetmat...

- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.

- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.

- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.

- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..

- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.

- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.

- Allt är väldigt irriterande...

- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.

- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.

- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.

- När mannen din faktiskt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.

- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.

- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.¨


Känns illa att man passar in på ganska många av dom här sakerna xD Men lite tungt börjar det allt bli!
Inte långt kvaaaar!

Plugg som är kvar tills jag slutar (!!!!)

*Genteknikdebatt
*Samhällsprov i ekonomi mm
*Projektarbetesinlämning
*Filosofiarbete
*Italienskaprov
*Naturkunskapsprov
*Argumenterade tal i svenskan
*Engelskaprov
+ några små italienskaläxor
Det var typ .. allt...?

Bara o jobba på! En vecka till, sen underbara ENGLAND, sen plugga hårt en vecka till, sen slappa lite:D

Ne nu ska jag sätta mig på konsumentverkets hemsida och kalkylera en budget! Så kul är det när man ska försöka flytta ihop x)
2011-02-09 @ 20:07:12 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


7/2

Skola igen, woho! Eller nja kanske inte så jäkla kul när man uppenbarligen har någon föreläsning som är schemabrytande under håltimmen. Har i alla fall lyckats skriva ihop en halv sida om lobotomi och beslutat lite andra saker om projektarbetet. Får väl ta och mejla Gunnel med och se vad hon säger. Imorgon blir det engelska-diskussion om Disgrace (som jag med andra ord måste läsa klart i eftermiddag) Men det är lugnt... bara jag slipper ännu en sak så är jag nöjd x)

Hoppas Ewe kommer snart så vi kan äääääta... är hungrig som ett as atm, två mackor till frukost mättade inte jättelänge och Philip har mitt bankkort med sig till skolan så kan inte handla nåt heller.. aja inget slösande på pengarna i alla fall! Lovely...

Ne nu ska jag se till att hitta Ewe, need fooood...  !

2011-02-07 @ 10:47:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bebis och jag vi är goda vänner fastän mycket olika...

...Bebis vill leka jag vill sova, bebis gillar att slå mig jag får ont..
Nja så farligt är det kanske inte! Men har börjat få ångest över att jag har så dåliga matvanor X_x och igår va det något riktigt skumt som pågick i magen, hade asont! Kunde inte ens flytta mig längre in i sängen ._.
Men men ska inte klaga så mycket idag ;) sitter ganska bra här med magen blottad (ja eftersom att linnena inte passar längre så har jag inget val) och bebis sparkar lite lagom mycket ^^

Sen är det så att jag veeeeet att jag borde plugga.. men det är så mycket roligare att skriva önskelista/inköpslista till vad bebisen behöver och jag vill ha! Jag fyller ju trots allt snart 19 och efter det är det dags för babyshower!

Sitter också och kollar på inspiration för ett bebisrum och det finns så mycket fiiiint! ska önska mig det till babyshowern tror jag (A)
Jag hoppas verkligen att vi får lägenheten vi vill ha med! en fyra för 5300 i månaden (ca 2600/person och månad med andra ord) känns som en hyra man kan klara! Om allting bara går igenom den här gången så philip får byta med den lägenheten och jag säger upp min... HOPPAS!


Bara 44 skoldagar kvar nu! Gaaaalet skönt att tänka på det:D Ävne om dom här 44 dagarna gärna hade kunnat vara lite färre... xD Sen ska jag bara gå på lektioner jag vill och behöver hihi:D

Ne nu ska jag faktiskt plugga! Ska...plugga... och kaaanske kolla på lite mer vad jag vill ha till bebo när hon bestämemr sig för att komma ut
♥ 76 dagar till BF ♥

2011-02-06 @ 14:05:17 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


football!

Bebis har varit lugn jättelänge nu, men jag har försökt att inte vara orolig, och så plötsligt idag har bebis haft en fotbollsmatch med sig själv i magen. Heeela dagen. Till och med Issa fick se och känna henne röra sig :P
Idag blir det städning, plugg, biljard och filmkväll med Basse och Ida. Trevlig lördag faktiskt även om det inte blev som väntat ^^
Känns som om skolan lugnat ner sig liiite.. just nu är det bara några småsaker som gäller:
*Lyssna på Disgrace på ljudbok
*Filosofiarbete
*Läsa lite naturkunskap
*Projektarbetet (har bara månaden ut på mig att skriva den största delen av arbetet så det ska kämpas på ordentligt!)


Mycket mindre än det varit innan! Riktigt skönt faktiskt (: Kanske borde börja nu istället för att blogga... men jag vill blogga mycket så bebis en dag kan se hur jag kämpade för henne och älskade henne redan innan hon föddes! Och så jag kan minnas allt som tänktes och hände under dom här månaderna
2011-02-05 @ 16:14:45 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


hux flux

så fick man en jättemage! Ingen liten och gullig utan en jättestor och jätterund (visst den har väl alltid legat över genomsnitt men det är inom normala gränser enligt sf-måttet^^)



23 jan



25 jan

Idag (4 feb) 28+5

tjocksmockbebis ligger det nog där inne! Bristningarna är inte så fina kanske.... vågar inte skriva något om dom blivit sämre/fortsatt vara likadana eftersom att jag tror på murphys lag om allts jävlighet!

Hade föräldragrupp idag igen, lika trevligt som alltid^^ Snack om faderskap, vad som förväntas av partner/den som är med under förlossningen, fika (som min duktiga man bakat), info om vad som händer "dagarna efter förlossning" och lite diskussionsfrågor (mammor för sig och pappor för sig)

......och snart är jag i v.30 (eller som jag tror så är jag redan det), det är galet om något!

Har börjat känna mig väldigt tung och blir lätt anfådd, men vad kan man förvänta sig när man går upp så mkt så snabbt:p I övrigt mår jag fortfarande som en prinsessa. Dom flesta "problem" jag har är inte så farliga som många andra känner. Mest är det lite halsbränna hit och dit (som försvinner direkt med gaviscon), svårt att ta sig ur sängen (måste rulla och hålla på då man är lite som en uppochner vänd sköldpadda på morgonen, lite rygg och höftont som inte är så farligt utan försvinner så fort jag får vila lite^^ alltså för att sammanfatta, jag mår oförskämt bra som gravid! Dock börjar jag bli lite trött på det... men det är mest för att man känner sig tung och otymplig, kan knappt vänta tills jag får börja gå ner i vikt! ^^

Bebis får gärna komma ut i början på påsklovet istället för i slutet på lovet så jag slipper gå runt med vikten jättelänge till x)
2011-02-04 @ 15:48:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


studiedag <3

Älskade studiedagar då man slipper stressen med skolan! Imorgon blir det dock skolan extra tidigt eftersom att Kristina inte informerade om att vi fått läxa.... som dessutom ska läsas högt inför klassen.. yey ._.

Just nu har jag en bebis som för första gången kickar neråt, och det gör mig absolut ingenting, förutom att man inte känner lika mycket när den sparkar så jag oroar mig för att jag inte känner några rörelser. Fast jag ska kanske inte klaga, värre när man får för hårda kickar på blåsan kanske x)

Var med Nadiah på Dalbo idag och hade en trevlig fikastund med henne vilket va awsome så nu ska jag bara sitta och vänta på att pappa och May ska komma och eventuellt käka lite och sen hämta upp min kära bror så han kommer hem han med^^
Philips brorsa stannar dock tills imorgon, men det gör mig inte så mycket. Han stökar åtminstone inte ner som sin bror...

Tänk om man kanske skulle ta en stund och bara njuta av att ha ett rent, fint och väldoftande kök. Tror jag satsar på det faktiskt. Känns som ett bra val (:

Bebis i magen får ta och titta ut snart så jag slipper denna tunga magen ♥
2011-02-01 @ 19:29:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0