matpaus

Tog en snabb paus från pluggandet nu för att hinna peta i mig lite mat. Är bannemej hungrig hela tiden! Fast som tur är så är jag sugen på frukt och grönt för det mesta, så hyfsat nyttigt blir det i alla fall. Vågen står på ca +1kg idag vilket känns...okej antar jag. Nu kan jag trots allt börja träna lite smått med eftersom jag inte mår så dåligt längre som jag gjort innan!
 
Januari har kantats av otur för oss, började året inlagda på sjukhuset, Neo har ramlat och fått tejpa armen och Melanie ramlade i förrgår på Neos kalas och slog huvudet i en av hans leksaker som han fått. Gick rakt igenom övre delen av örat och gjorde ett jack i huvudet.... det gör så ont i mammahjärtat när dom slår sig så! I övrigt fick min lille en fin tvåårsdag i alla fall med besök från mormor, Roy, gammelmorfar och Fridur. Fina presenter och fint sällskap ihop med favoritmaten så han verkade nöjd ♥
 
Graviditeten känns dock som att den går bättre *peppar peppar, ta i trä*. Mår inte alls dåligt längre, sålänge det inte går allt för länge mellan måltiderna och tiden rusar verkligen iväg. Mer än 30% av graviditeten avklarad och om några veckor så ska jag väl kanske få känna några små rörelser där inne :) 10 mars är det dags för ultraljud, känns faktiskt helt okej fastän det är ganska lång tid tills dess. Jag har så mycket att göra med skolan nu att jag knappt känner av att jag är gravid. Hemtenta i juridik inskickad i söndags och en i historia som jag har fullt upp med att färdigställa (läs komma igång med) just nu. Jag trivs verkligen super med arkivvetenskapen, medan historian inte är fullt lika rolig... känns inte som att kursen är så välorganiserad som jag hade velat och deltagarna...tja det är väl många som hoppat av och inte meddelat det om man säger så, vilket försvårar gruppdiskussionerna något.
 
Värt att nämna med kan ju vara att Philip började på nytt jobb igår, som lastbilsmekaniker. Känns mycket tryggare än förra jobbet och han verkar trivas super! Nytt jobb och ett litet syskon till mina älskade. Kan man be om mer?♥
 
2015-01-20 @ 11:55:23 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


11+1

Nu har dom fem små inläggen som jag satt på tidsinställning publicerats :) Vecka tolv är här nu och lite har hänt sen senast. Jag mår äntligen inte skit hela dagarna, utan mår tvärtom helt okej största delen av tiden! Var även på ultraljud i fredags, vilket är anledningen till att jag nu vågar publicera inläggen. Resultatet var en fin liten bebis som sprattlade runt, även om själva upplevelsen som ultraljudet innebar var sämst. Aldrig mer bokar jag in mig där för ultraljud! Barnmorskegruppen=sämst. Tre ynka minuter fick vi titta för 500:-...personlig och positiv upplevelse hell no.
 
Den 10 mars är det äntligen dags för rutinultraljud och sen äntligen få berätta för Melanie att det ska komma en liten bebis till familjen. Helt fantastiskt, känns mer verkligt nu när vi vet att det står rätt till i magen :)
 
Idag ska morfar få veta vad som pågår, och sen Philips mormor och morfar. Sen vet alla de närmsta :)
 
Nu på söndag fyller Neo 2 år. Min lilla kille har blivit så stor! Firande med lite mat och god efterrätt på söndag och lite trevligt sällskap. Allt jag vill ha♥
 
Mina älskade barn, det bästa jag har i mitt liv♥
2015-01-12 @ 12:55:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


7+0

Ja nu var det ett tag sen jag skrev och jag har rent ut sagt mått skit. Trött, halsbränna, molvärk, hormonutbrott, luktkänslig och inte minst illamående. Detta är första gången som jag spyr pga graviditetsillamående, hoppas för guds skull att det inte håller i sig länge...
 
Imorgon blir det jobb, och herregud hur ska detta gå... funderar på att ringa och sjukanmäla mig för så som jag mår på morgonen, dom kommer se att jag inte mår bra... känner mig inte helt peachy för tillfället om man säger så!
 
Börjar fundera lite på hur vi ska lyckas med detta platsmässigt... vi har trots allt en väldigt liten lägenhet. Vi har fått erbjudande om att kolla på hus som ska hyras ut och självklart ska vi kolla, men månadskostnaderna kommer öka drastiskt vilket får mig att tveka... om det är så att vi blir kvar i lägenheten så har jag (nästan) bestämt mig för att vi ska göra om datorrummet till ett bebisrum. Leksaker mm finns i barnens rum så det viktigaste är att det finns rum för en spjälsäng och bebisens kläder. Men det är ett tag kvar innan såna här praktiska problem måste lösas så jag är inte orolig. För att vara ärlig lever vi en väldigt bekväm livsstil här. Vi har i stort sätt fri tillgång till tvättmaskin, affären ligger bokstavligt talat runt hörnet, alla bekvämligheter är nära... är lite kluven.. men jag har tid att tänka på det så tankarna ska väl klarna upp snart hoppas jag..:) Compact living eller mer ansträngd ekonomi i ett stort fint hus där barnen kan ha varsitt rum?
 
Till helgen kommer barnens farbror Erik förmodligen hit så måste fortsätta rensa, städa och vika undan bebiskläderna som jag redan har tvättat (och samtidigt rensat ut det som vi inte vill ha längre). Vi ska inte kolla vad det är för kön på liten i magen så jag viker in allt möjligt i garderoben istället för att slänga ner det i källaren igen :)
2015-01-12 @ 08:05:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


inskrivning nr 1

Fina mamma har varit barnvakt idag och jag har varit på inskrivning nummer 1! Tydligen delar dom upp inskrivningen på två gånger här så den 7e januari ska jag tillbaka igen och ta blod- och urinprover. Då kommer vi även boka in rutinultraljudet ♥ Idag togs vikt och blodtryck och så pratade vi igenom hur graviditeter och förlossning varit med barnen samt rabblade igenom den långa listan med sjukdomar som dom vill veta om man har eller har risk för att utveckla..
 
Nytt för den här gången är att jag kommer få ta extra tester för att mamma har psoriasis. Har aldrig behövt göra det innan, men de skulle göra ämnesomsättningstest för att se om jag behöver få medicin (aldrig någonsin hört talas om detta och fattar inte vad det har med saken o göra, men det är väl bara o ta provet och se glad ut).
 
Nu har jag även hunnit plugga en stund och resten av eftermiddagen ska jag spendera med mina fina små sjuklingar ♥
 
 
2015-01-12 @ 08:03:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


2014-12-06

Så bloggandet är tillbaka men ingen vet om det än... ska bli så mysigt sen när man kan berätta för alla vad som är på gång :)
 
Är just nu hemma med två sjuka barn. Jepp. Två olika sorters sjukdomar dessutom.. så för att sammanfatta de senaste veckorna har barnen varit förkylda, sedan blev hela familjen magsjuk förra veckan och denna veckan började med att Neo fick blåsor i munnen som nu eskalerat något fruktansvärt så hela tandköttet blöder när man försöker borsta tänderna (vilket vi nu gjort en gång på tre dagar) och när man råkar röra munnen i övrigt... rött och svullet så tänderna ser supersmå ut... stackarn..... just nu går han på alvedon men knappt att det hjälper. Är det inte bättre över huvud taget imorgon så får vi åka in med honom... innan han blir alldeles uttorkad stackarn.. :( Vill gosa och vara i famnen mest hela tiden och gör mig sen med skolarbetet, men vad gör man inte för sina små ♥
 
Livet känns just nu lite överväldigande. Hade behövt en dag (läs helg) för mig själv för att hinna ikapp med städ, plugg, matlagning och inte minst sömn. Snart är det jul = man slipper i alla fall julstressen + lite uppehåll från skolan på ett par dagar i alla fall. Som mest är det 17 dagar tills vi drar ner till Malmö, känns faktiskt helt klart överkomligt om bara barnen skulle bli lite piggare och friskare snart...
 
Kärlek till er mina små, krya på er ♥
2015-01-12 @ 08:02:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


2014-12-05

Ska bli så spännande att få berätta för alla. Snart kommer även de få som läser min blogg att få veta. Bara strax över en månad kvar och tills dess kommer jag ha fullt upp som det ser ut. Skola, sjuka barn, julstök ja allt som hör december till.
 
Kärlek till dig min lille i magen v. 5+4 idag. Tänk att vi redan vetat om dig i två veckor. Känns som du alltid har funnits där inne ♥
 
Vi längtar efter dig, storasyskonen, pappa och jag. ♥
2015-01-12 @ 08:01:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


5+3

Nu får vi hoppas att bloggen samarbetar och publicerar detta inlägget när det ska publiceras.
 
20 november fick vi ett +. 21 november testade jag digitalt och fick resultatet "gravid 1-2 veckor".
 
Känns helt galet att jag ska få gå igenom detta igen. Galet, fantastiskt och otroligt spännande! 
 
Planen är att vi ska berätta för våra föräldrar på julafton. De får helt enkelt julklappar som de får intruktioner om att öppna vid en viss tid, på så sätt får alla reda på det samtidigt. Offentligt kommer vi gå ut med det ungefär när jag sätter datum på att detta inlägget ska publiceras, nämligen efter ultraljudet.
 
9 december ska jag på inskrivning, 9 januari har vi tid för ultraljud. Spännande, skrämmande och pirrigt. Som alltid ♥
 
Änsålänge har jag känt av lite smått illamående och ibland känns det som man sträckt sig strax innanför höftbenen. Inget supersymptom än med andra ord, men inväntar illamåendet och tröttheten som jag inte riktigt ser fram emot kan jag väl erkänna.
 
Så Melanie ska förhoppningsvis bli storasyster * 2. Neo ska bli storebror och Philip och jag ska bli tre-barnsföräldrar. Man kan aldrig få för mycket kärlek. Längtar något otroligt efter tecken på den lilles existens och försöker njuta av varje dag jag har med mina två fina. Eller ja, tre fina är dom ju, fast den stora är inte hemma så mycket.♥
 
Lite övriga småtankar:
Jag är väldigt nervös/mår väldigt dåligt över att behöva väga mig på MVC. Ska inte bli alls kul. Samma oro som alltid, inte över min hälsa men jag är rädd för att få pikar från barnmorskan. Konstig oro kan man tycka, inte väldens grej kanske.
 
Vi har en hel del som vi måste köpa. Vi har exempelvis inget babyskydd att ha i bilen eftersom vi slängde det vi haft till Melanie och Neo. Vi skulle också behöva köpa en ny vagn med liggdel eftersom vi slängde Melanies gamla då den börjat mögla.... och så vill jag gärna ha en BRA bärsele som jag kan bära liten i medan jag spenderar tid med de stora barnen. 
 
Nu mina vänner, allt för detta första inlägg, som ni inte ens får se än ;)
2015-01-12 @ 08:00:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0