3 år

Först och främst, bissing nummer två har nu uppenbarat sig bredvid den första i Mellis lilla mun. Hon kämpar på med att ställa sig upp, hon har fått en massa mer blåmärken men är lika söt som alltid. Annars har inte mycket hänt. Har jobbat till tio två kvällar i rad och en tredje sen kväll väntar på mig. Får kämpa mig igenom det helt enkelt, lär väl somna på soffan ikväll igen x)
Idag är det den stora dagen med. Dagen då Philip och jag har varit ihop i tre år. Tre hela år. Lite konstigt, mycket roligt. Älskar dig ♥

2011-11-23 @ 10:36:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


irritation

Jag har i flera dagar nu haft en stor boll av irritation inom mig. Sådär så att det blev "snöboll rullandes nerför en backe"effekt. Mitt dåliga himör har blivit värre när saker som:
*Vällingburken ramlade på min tå
*Melanie river ner allt
*Issy har sitt vanliga pms humör som hon alltid har när hon löper
och andra dumma saker händer. Det som har varit min räddning denna veckan är att jag har träffat många nära vänner. Jag behövde dom avbrotten i vardagen, för vardagen denna veckan har varit riktigt jobbig. Men idag är vändningen. Melanie sover och jag ska städa vidare för snart ska jag till pappa och påbörja julmaten. Låter konstigt att säga men det är sant! Vi ska förbereda lite grejer redan nu så jag slipper göra allt när julen börjar närma sig. Idag tror jag vi ska göra köttbullar och eventuellt Jansons och sen frysa in det för det är trots allt bara en månad kvar till julen! Ser fram emot att pynta lägenheten fin och bjuda på mat och glögg och spela julsånger för Melanie. Dock tänker jag inte börja spela massa jullåtar och grejer förrän det är första december för då tänkte jag göra allt på samma gång med julstädning, pyntning och samla jullåtar på både svenska och engelska.

Jag känner att jag inte har så mycket tid att skriva just nu och jag lär inte ha mer tid nu i veckan som kommer för då är det dels mer jobb än vanligt och dels min och Philips 3års dag. Ska försöka hitta på något mysigt tills lördag för vi hinner inte fira på onsdagen eftersom Philip går i skolan och jag jobbar.

Nu åste jag verkligen fortsätta städa. Annars kommer jag aldrig bli klar.
Älskade dotter blir 7 månader imorgon med. Stora tjejen ♥
2011-11-20 @ 10:07:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


tandsing

När jag var på lekplatsen med Melanie idag så gjorde jag en upptäckt. Hon har varit på bra humör i flera dagar och ingen feber eller så. så förvåningen var stor när jag såg en liten liten tand som stack upp som toppen av ett isberg i underkäken. Dags att plocka fram tandborsten och köpa tandkräm med andra ord^^ Hade jag varit hon så hade jag varit på dåligt humör; tand på väg ut (jämför det själv med hur det känns när visdomständerna kommer) och typ 5 blåmärken i pannan efter alla fall när hon har stått upp. Hahah lilleskrutt tror att hon är stor:P Står och skallrar i gallret i grinden till vardagsrummet. Ska be Philip lägga upp en bild på det^^

My babygirl ♥
2011-11-10 @ 21:19:28 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


tänkartid

Melanie ligger och sover här jämte mig och philip ligger och sover han med så jag har lite tid över. har så mycket stora beslut att tänka på nu känner jag.

*Måste ansöka om dagisplats till Melanie. Och då är frågorna:
När ska jag låta henne börja (just nu lutar det åt Augusti nästa år)
Om jag låter henne börja i augusti så måste jag skaffa mig en annan sysselsättning och då är frågan om jag ska börja plugga igen. Men jag vet inte hur det kommer gå med pluggandet för alla utbildningar som jag är intresserad av är på 100%. Hur mycket kommer jag då behöva ha henne på dagis? för hur många föreläsningar kommer jag ha? Men tänk om jag vill ha fler barn, hur ska jag då göra med utbildningen? För ett mindre barn kan ju inte vara på dagis och jag kommer ju plugga tre år. det hade varit mycket lättare om utbildningarna hade hunnits på halvfart.

För mycket att tänka på helt enkelt. För många frågor som inte går att besvara just nu. Hur kommer vi klara ekonomin om jag måste plugga på helfart? Jag kan ju inte jobba då så vi kommer få leva snålt ett tag tills Philip kan börja jobba. Jag kommer ju få 3000:- i studiebidrag plus det jag jobbar ihop.

Jag gillar inte att tänka på såna här saker just nu. Eller det är lite lögn. Jag gillar att tänka på den här delen av framtiden, men jag gillar inte att det är så mycket jag inte vet just nu.


Nu var min framtidstänkartid över förMelanie är vaken och ligger här och leker med en tom burk. Gulle♥
2011-11-07 @ 08:24:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


längesen.

Fick frågan av pappa om jag hade skrivit något mer på bloggen. Och det kom jag på att jag visst inte hade, jag har tänkt tanken men inte kommit till skott av någon anledning. Jag har egentligen haft mycket tid och det händer nya saker varje dag så har ingen bra anledning. Vet inte vad Melanie höll på med senast jag uppdaterade men lite kort kan jag ju skriva nu i alla fall:

*Hon kryper runt runt hela dagarna och har även börjat ställa sig upp mot saker och ting. (=tusen blåmärken i pannan)
*Hon äter numera tre välling/grötmål varje dag och även ett purémål och sen har jag köpt små "påsar" som man lägger frukt osv så hon kan äta själv. Hon har hittills testat
Puré: Morot, potatis, majs, ärtor, grönsaksmix, kyckling, (allt detta har hon gillat) spaghettis och köttfärssås, kalops, kyckling med couscous och bulgur (har framkallat klökningar och arga miner)
Fruktpuréerna är lite mer enformiga. Änsålänge är det päron, äpple, äpple/kanel och äpple/kiwi som har älskats av lilletjejen :) Och ja blåbär i gröten var gott det med :)

Hon har börjat uppskatta leksaker mer och mer så idag var jag och min kära Amanda på ÖoB och där hittade jag ett litet keyboard med djurljud och hon älskade den. Ska lägga upp lite bilder sen på vad hon håller på med om dagarna :)

Hon är så mysig min lilla tjej, hon har till och med börjat vara på bättre humör när vi är borta. Vi var hos mamma i två dagar nu och hon var på bra humör oftast.. utom när vi satt i bilen såklart x)


What more what more.. jag har jobbat en hel del. Har tjänat pengar och det betyder att vi har börjat göra om lite mer hemma ^^ Fick även lite möbler av en kompis som skulle flytta så numera har vi en divansoffa och datormöbel mm i gästrummet. Kommer bli bra när det är klart^^


Eller ja vi var ju på kryssning i Polen med! Kryssning dit med spa och god mat, heldag i Polen med massa spännande saker som akvarium och jättestor marknad. Kryssning hem. Jättemysigt måste jag säga :) Skönt att vara på en liten kortsemester ^^ Måste dock säga att det inte var så mysigt med äckeltoaletterna och bittra polacker som inte kunde engelska. Lite fail att vi glömde nycklarna där med.. men dom är påväg tillbaka i alla fall!


Nu ska jag faktsikt unna mig en långdusch och en cider som vi köpte på båten, allt medan Philip läser högt för Melanie ur sin nya bok som jag köpte till honom.

Kärlek♥
2011-11-06 @ 18:31:28 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0