flytt!

Har inte hunnit blogga på ett bra tag, och har egentligen inte tid nu heller. Har tvättat ett antal maskiner, plockat iordning allt i sovrummet och allt i köket... i vår helt egna fyra!
Så från och med nu är Philip och jag sambos^^ Lillans rum kommer bli superfint (Har redan möblerat men ska göra om det eftersom Philip ska tapetsera först.
Bebis är mer vaken än hon varit innan och har magknip lite till och från så det blir inte mycket tid över till datorn..men det gör inte så mycket egentligen(:

Allt går bra med lilla Melanie i övrigt. Hon är mycket bättre på att hålla huvudet uppe och hon har äntligen lärt sig vända sig:P Hon ligger också och pratar för sig själv hela tiden och skrattar superofta. Världens finaste leende har hon ♥
Funderar dock på att gå över helt till ersättning då jag tror att min mjölk börjar sina redan... (ointressant läsning för dom flesta kanske men för mig är det en ganska stor grej tyvärr X_x) Vissa dagar går det bra men hon blir aldrig nöjd utan ligger bara och skriker vid bröstet och hon hade dessutom inte gått upp speciellt mycket senast vid bvc (bara 75g) så barnmorskan frågade om hon åt för sällan men hon äter ju allt som oftast..:( Aja ersättning är väl inte hela världen.. det är ju bara lite mer än två månader tills vi kan börja ge gröt, välling och smakprover på olika puréer så jag får väl inte stressa upp mig för mycket över det.

Skolan är för övrigt över! Har första delen på CAE-examen på måndag men inga lektioner alls ^^ pubrundan är över och nu är det bara balen och studenten kvar (:
Nu blir det i alla fall lite matlagning, Tacos på menyn ikväll och när man aldrig vet när Melanie kommer somna så är det lika bra att förbereda det lite.


Lycklig bebis <3

2011-05-28 @ 16:55:57 Permalink Melanie 0-3 mån. Kommentarer (0) Trackbacks ()


19 maj

Snart kommer en surprise surprise till allihopa(: Måste bara fixa iordning allt först:D
Melanie ligger och sover nu, men det är fruktansvärt svårt att få tid att blogga just nu har jag märkt! Känns som om man har jättemkt att göra samtidigt som det känns som om man bara sitter hemma>_<
Missade deadline på soms-examinationen och svenska-sammanställningen som skulle vara inne igår... aja inte hela världen för jag skickar snällt in dom idag istället! Lärarna får ha överseende med att jag inte kan laga mat, ta hand om en bebis, städa, plugga och försöka ha ordning på mig själv på samma gång!
Har fått fylla i massa viktiga papper nu med som Melanies namn, anmälan av konto till barnbidrag, försäkringspapper osv osv och sen har jag även samlat ihop lite foton som jag ska skicka iväg till Shirley och lite andra som jag ska skicka till Sonja ^^ Tror dom kommer uppskatta bilderna båda två^^

Melanie börjar bli mer och mer medveten om omvärlden... hon kollar runt omkring sig hela tiden och har blivit superstark i nacken^^ Hon är fortfarande inte förtjust över att sova i sin egen säng men hon somnar i min eller Philips famn sen lägger vi över henne så hon somnar där ungefär vid 10 tiden sen sover hon till ca 4 på morgonen, äter och somnar om hos mig. Hon är så mysig min lilla tjej, sen när man vaknar på morgonen har man en glad leende lite bebis som ligger och jollrar jämte en. Älskar varje sekund♥
Hon är redan 4 veckor idag min lilla tjej! Har suttit och läst två föräldrabloggar.. de förlorade sin son i psd häromdagen när han var fyra månader gammal. När jag läste det kändes det helt plötsligt väldigt oviktigt att skapa rutiner just nu och Melanie fick ligga och sova på min bröstkorg tills Philip kom hem. Sålänge hon lever och mår bra så gör det inget om hon inte vill sova i sin säng direkt!

Snart är det pubrunda, bal och student med! Tiden bara rusar ifrån mig känns det som!! Vill knappt tänka på allt som händer alldeles för snabbt! Vill inte missa en sekund av någonting i livet!

Ne nu måste jag faktiskt plugga (igen eftersom att jag inte har en aning om hur man skriver en sammanställning X_X) Oh lord... men betyg ska jag fan ha i alla fall så det är bara o kämpa på!

2011-05-19 @ 11:35:05 Permalink Melanie 0-3 mån. Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kopierad lista^^

När är fick du reda på att du var gravid? 4 Augusti 2010
Hur gammal var du? 18
Mådde du mycket illa? Nope hade ganska tur där^^
Spydde du mycket? Nope, inte en enda gång pga graviditeten
Hade du mycket halsbränna? Hyfsat mkt T_T
Var du känslig? Som fan 
Hade du mycket foglossning? Nja, inget som jag kände av direkt
När kände du bebisens första sparkar? Hmm 1 december tror jag det va (:
Var du ofta orolig? Jämt o ständigt
Sparkade bebisen mycket? Japp, hela tiden i princip:P
När började du läcka bröstmjölk? Läckte aldrig speciellt mkt innan hon föddes^^
Fick du bristningar? Japp 
Blödde du någon gång? Någon gång i första månaden men inte mer än så
Hur många Ultraljud gjorde du? 1 vul och 3 ul ^^
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Naturlig ^^
Vilket BB födde du på? Växjö sjukhus 
Hur började din förlossning? Värkar
Hur många timmar tog din förlossning? Från det att jag hade hyfsade värkar tog det ungefär 7 timmar
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt
Hur mycket var du öppen när du kom in? 1 ynka cm -.-
Vilken smärtlindring tog du? fick petidin när jag kom in (hjälpte inte ett skit förutom att jag blev trött och lullig hade fortfarande lika ont) sedan bara lustgas
Dragen med sugklocka? Nope.
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? 21 minuter
Blev det komplikationer? Nej inte direkt (:
Var du rädd för något? Var mest arg, aldrig rädd (:
Skrek du?
Ja 
Fick du sys? Två små stygn
Vem var med på förlossningen? Philip, mamma och Karen
Vilken vecka födde du i? vecka 39+4
Vad var vikt och längd på bebisen? 3684g och 50cm lång
Blev det en pojke eller flicka? Flicka (: 
Vad fick den heta? Melanie
Var allting värt det? det var värt varenda sekund med smärta
Ammar du? Jao (:
Hur gammal är bebisen nu? 3 veckor och 4 dagar
Vad tyckte du om förlossningen? Så bra man kan be om (:
När kommer nästa barn? Det kommer när det kommer helt enkelt^^
2011-05-16 @ 13:59:14 Permalink Melanie 0-3 mån. Kommentarer (0) Trackbacks ()


bebbemys

Det känns i mammahjärtat när man är ifrån sitt barn och hör det gråta när man ringer hem. Men när man kommer hem känns det så bra. Mammas älskade hjärta ligger och sover på min mage nu och det kunde inte vara mysigare♥
Philip grillar och Karen är påväg, kycklingen är på grillen och Issy är lugn. Detta verkar bli en bra kväll ^^
Imorgon bär det av till Floda. Längtar♥

Borde lägga ner bebis och hjälpa till med maten, men hon är så mysig!

Min familj♥
2011-05-10 @ 20:34:46 Permalink Melanie 0-3 mån. Kommentarer (1) Trackbacks ()


5 maj

Success! Första kvällen som lilltjejen sover i sin egen säng. Dock vill mitt mammahjärta lägga henne jämte mig i min säng, men måste försöka få henne att sova i sin säng så hon kommer fortsätta sova där.. men vissa dagar kommer hon få sova hos oss i alla fall. Jag gillar att ha henne hos mig♥ Men hon sover i alla fall hos mig på dagarna. Då ligger hon så fint i mammas famn eller i vagnen min lilla ängel. Är fortfarande sjukt trött på nätterna, men det känns ändå som om man börjat lära sig lite. Och det är mödan värt när hon snusar sött eller när hon ler så hon lyser upp min värld.
Känns som om varenda inlägg just nu är en kärleksförklaring till henne, men det är just så det är. Var i skolan idag och såg en film. På filmen såg man en liten hand som grep tag i ett finger och jag kom på mig själv med att sakna henne även fast det var mindre än en timme sen jag såg henne senast. Det är skönt med tid för sig själv, men ändå känns det som om dom första veckorna ska spenderas på henne. Vill inte missa hennes framsteg. Hon är redan 15 dagar gammal och jag kan inte fatta att tiden gått så fort!



Sover så fint i sin fåroverall♥

Mammas tjej ♥

Hur ska jag nånsin kunna förklara för dig vilket underverk du är i mitt liv
2011-05-06 @ 22:31:10 Permalink Melanie 0-3 mån. Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bvc

Hade besök på bvc idag med lilltjejen. Hon hade gått upp 190g sen senast (numera 3780g) vilket var ganska mycket så hon blir mätt och go i alla fall^^ Bra mjölk sa barnmorskan^^ Hon är numera 52 cm lång och huvudet var 36,5 cm i omkrets. Mammas stora tjej♥
Hon log så fint mot pappa idag med, första leendet som jag sett som var riktigt medvetet. Så fin så är hon^^

Nu ska vi en runda till Philips skola och sen promenerar jag bort till Samarkand och kollar efter lite kläder på Gina (Om Melanie tillåter vill säga) Måste skynda nu så vi inte missar bussen, insåg att den går om 4 minuter X_x ciao!
2011-05-04 @ 11:39:26 Permalink Melanie 0-3 mån. Kommentarer (5) Trackbacks ()


tidsbrist

Det är inte lätt att hinna blogga när man är ensam hemma med en överdrivet dagspigg bebis och en hund som är superdålig i magen. Och Philip kommer inte hem förrän klockan fem, hur fasen ska detta sluta ._.
För tillfället småsover lilltjejen men hon kommer snart vara vaken igen jag hör det på henne. Och städa måste jag göra också, när fan ska man hinna med allt, har ju knappt hunnit äta än X_x
Nu vaknade lillskiten och vill ha en ny blöja så då har inte mamma nåt annat val än att ge henne det. Får försöka uppdatera mer om hennes första 10 dagar så snart jag bara kan, förändringar kommer så snabbt!
2011-05-02 @ 12:06:59 Permalink Melanie 0-3 mån. Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0