promenad!


20/4 satte jag och Philip oss och gungade, mina värkar hade precis börjat och vi var av någon anledning helt lugna. Nu är det dags för Melanie att sitta där... eller ja... sitta är ingen favorit hos henne, stå ska man göra:P Fast hon är sååå nära på att krypa nu i alla fall så hon ligger då inte på golvet och är lugn speciellt ofta:P Nu är det förresten tillräckligt kallt för att börja ha två av Melanies tre overaller. Denna fina fick vi på dopet:D
Just nu ligger hon och sover för första gången idag lillfisen och jag ska sätta igång och faktiskt göra något hade jag tänkt:p har rensat ut kläder och lite annat från hennes rum idag så när mamma och Roy kommer ner nästa gång så slipper vi alla saker som ligger på golvet (som egentligen borde sitta på väggen men det är inte så lätt att få in dom när alla väggar verkar vara bärande >_>) Som jag förstår det så ska Philip komma hem en kort runda idag med, vi får väl se när det blir.
Nu måste jag dra igång en tvätt och plocka undan lite medan jag har ett par lugna minuter! ^^
2011-09-29 @ 12:59:50 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


110928

Fick klagomål från Jessica idag för att jag inte bloggat på ett tag, men jag har helt enkelt inte tänkt på det tyvärr! Har varit uppe i värmland och hälsat på Sonja och varit i Åtorp och lagt blommor på farmors och gammelfarmor&gammelfarfars gravar. Kändes konstigt att vara i kyrkan, lite minnen från begravningen kommer tillbaka men inte många. Vi spenderade även några timmar på Åtorpmarknaden där Melanie fick en liten vit mössa med päls på av Sonja, nästan exakt en sådan som jag själv hade som barn ^^ träffade även Erika när jag väl var uppe, mycket trevligt! Så kul att äntligen träffas efter att ha pratat i över ett år :P Kul att träffa söta lilla Ollie också!:D


I övrigt var Melanie rätt sur hela resan, det måste vara tråkigt att åka bil så länge när man är så liten. Men hon var glad igen när hon kom hem och fick träffa pappa ^^ Tyvärr så åkte Philip iväg igen i Tisdags så nu är det ännu några dagar utan honom. Det har fungerat bra en dag änsålänge! Melanie har varit på bra humör hela dagen, ända fram tills vi skulle äta hos Jessica, då rök det underbara humöret, men hon hade inte sovit mer än en timme på hela dagen så hon var helt slut! Somnade halv 6 stackarn, ändå har jag försökt få henne att sova hela dagen.


Har egentligen inte mycket mer att säga, förrutom att jag eventuellt har ett "jobb" hehe:P En familj som vill ha hjälp tre dagar i veckan och det passar mig som handen i handsken så jag hoppas verkligen på detta! Håll tummarna för mig:D




Snart börjar sockerfria oktober!!
2011-09-28 @ 18:12:14 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


5 månader

När man läst rubriken kanske man förstår att idag är dagen då min lilltjej blir fem månader gammal, stor tjej redan! Mellis har varit lite febrig sen vaccinationen igår. Usch usch för vaccinationer! Hon hade i alla fall blivit stor (enligt mina mått mätt) 63cm och 6,1 kg! 3cm och 400g sen senast^^ Hon följer kurvan men ligger under genomsnittet enligt Bvctanten. Numera gör hon detta:

*Hon rullar runt åt alla håll och kanter
*Ställer sig på knäna och händerna
*Äter riktiga måltider och inte bara småätande
*Somnar själv och sover i sin egen säng mellan ca 18.30-5.00.

Framsteg med andra ord för lillan^^ Hon har varit lite febrig sen vaccinationen och innan dess va hon lite snuvig så lite gnäll har det minsann varit, och mycket sömn helt klart!

Har bakat cuppies i två dagar med Hanna också hehe:D Igår blev det chokladcukcakes med vaniljfrosting och idag gjorde vi geishacupcakes med nutellafrosting.. finfina är dom! Kanske ska ta med mig en till min kära mor imorgon? Fast kanske inte så bra att bjuda två diabetiker på så mycket socker? Äh en cupcake kan dom allt få ^^ Sen blir vi nyttiga resten av min vistelse(!) Slimmade ska vi bli ;)

Har tagit massa finbilder på Mellis idag, men jag får lägga in dom när jag får tillgång till den andra datorn.. slänger in ett till inlägg snart med andra ord:D Ciao!
2011-09-21 @ 19:16:52 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


01:10

Det är väldigt sällan jag är uppe såhär sent men natten är lite småjobbig för lillskiten. Just nu ligger hon här i soffan och kollar på tv. Tror att hon kommer somna alldeles strax. Lillskiten har både lite hosta och snuva och är lite ledsen så jag har lagt en massa kuddar under henne så det ska bli lättare att andas och hon har fått näsdroppar tre gånger sen vi la henne och det verkar ha blivit bättre! Imorgon ska jag ta ut henne på en promenad och köpa en sån liten spruta som man ger alvedon i ifall hon skulle få feber imorgon, för jobbigt nog är det även sprutdags imorgon... bajs säger jag på det omogna tonåringssätt som jag inte känner för att sluta med.


Nuuu så kan hon inte hålla ögonen öppna mer.. hon har ätit lite ersättning så änsålänge verkar hon inte vara jättedålig. En timme sen jag vaknade ordentligt och gick upp nu, sucks... men jag gör det för min lilla stackars sjukling♥ Så skönt att äntligen förstå varför hon varit så grinig ett tag måste jag ändå påstå.

Tänkte ju egentligen svara på lite kommentarer och så i ett inlägg men med en liten ledsen tjej så hinner man liksom inte x( Ne nu borde jag joina lilltjejen här så jag får lite sömn jag med.

Älskade tjej♥
2011-09-20 @ 01:20:44 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


ensam hemma

som rubriken följer så är jag ännu en gång ensam hemma. *Suck* Diskuterar med fröken Jessica om intressanta saker, har en stek i ugnen och Melanie sover sen 1,5 timme tillbaka. Hoppas på en bättre natt ikväll (peppar peppar). Hon hade en riktigt dålig natt till idag men en ganska bra dag idag så nu tror jag det blir lite bättre^^

Jag trodde att Philip skulle vara hemma nu eftersom handledarkursen började vid kvart över fyra, men men lite besviken kan man väl vara när man helt plötsligt finner sig själv ensam i soffan, tvärtemot vad man själv planerat. Aja inget och beklaga sig över!


Melanie, Issy och jag har spenderat dagen hos Nadiah och Linn vilket var mycket trevligt måste jag säga! Dagen har för en gångs skull gått riktigt fort! Imorgon kommer Amanda förbi och på onsdag ska jag fika med Jenka och gå på återträff med föräldragruppen, mycket inplanerat med andra ord vilket jag behöver ^^

Nu väntar Simpsons på mig, tråk tråk tråk, får väl försöka fixa något att äta med men känner mig ganska lat och då är risken att jag äter äppelkakan i kylen istället för riktig mat... och det får inte hända just nu känner jag!
Nu ringde Philip och frågade om de skulle plocka upp mat på vägen hem... mat vill jag ha men känner inte för att vara social, vill bara sitta i min egna lilla bubbla framför tvn känner jag.. Men det är väl bara o bita ihop och vara den man önskar att man orkade vara... när man sovit så lite som jag gjort de senaste två nätterna är man väldigt lättirriterad känner jag... Nattinatt


Saknar att alltid ha någon med mig i alla lägen, inte ens när man låg i soffan ensam var man helt ensam. Och där inne låg den person som jag älskar mest i hela världen och höll mig sällskap. Min älskade underbara dotter♥
2011-09-12 @ 20:32:36 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


grannarna från helvetet...

*03.25 vaknade för ungefär en timme sen för att grannarna spelade ashög musik
*03.30Philip ringde störningsjouren (tänkte ringa vid tolv innan jag la mig, men tänkte då vara en god granne och ge dom lite tid)
*03.40Melanie vaknade så jag matade henne
Nu är klockan exakt lika mycket som den var när melanie föddes. 04.21, och jag har inte kunnat somna om än. Ringde störningsjouren igen och dom har tydigen fått in en massa störningar och ändå har securitas inte kommit än. En timme kan det väl inte ta för dom att komma hit om dom får anmälningar från alla håll och kanter?! Nu lär det ju inte vara någon större mening för mig att somna om ifall de inte slutar snart. EXTREMT irriterande! Nog för att det kan vara okej att ha ganska högljudd fest till tolv, liksom visst det skulle jag också kanske vilja ha någon gång men halv fem?! Jag kommer helt klart vara trött som ett as imorgon (idag) med tanke på att jag har sovit sisådär en 3,5 timme... skulle gäääärna spy mer galla över dessa grannar för det är inte första gången vi ringer störningsjouren vid den här tiden på natten (morgonen). Borde dom inte bli vräkta snart när så många har klagat på dem så många gånger?
conclusion? Idioter.
2011-09-11 @ 04:26:26 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


tankar

Jag har haft extrem bloggtorka den senaste tiden och inte känt att jag haft något intressant att skriva om. Idag läste jag två väldigt kloka inlägg av en ung tjej som har en son på snart ett år.  Mycket credit till denna tjejen (har följt hennes blogg ett tag)! Hon verkar väldigt äkta på något sätt och verkar ha en väldigt sund syn på livet.
Det första inlägget jag läste handlade om hur folk gärna försöker få sina barn att glänsa. Hon påpekade att det verkar som om vissa har svårt att vara glada för andras skull, utan ska istället jämföra andra barns framsteg med sina egna barns. Det fick mig att tänka efter en del och inse att jag sett många som agerat på detta sätt, inklusive jag själv vissa gånger (fastän jag alltid är lika stolt över min dotter även om hon skulle vara "långsammare" i utvecklingen). Dock har jag aldrig menat något illa när jag gjort detta, och det tror jag inte heller att de andra föräldrarna gjort. Sålänge hon mår bra och utvecklas som hon ska så är hon i mina ögon den mest perfekta ungen i hela världen. Vilket är exakt samma sak som alla mammor borde (och förmodligen många också gör) tänka om sina barn. Ens egna barn är de bästa i världen, men man ska också kunna slänga iväg ett enkelt och innerligt grattis till de framsteg som andra barn gör, utan att jämföra med sina egna.





Det andra inlägget jag läste handlade om hur hon såg på föräldraskap.
För mig är det ibland svårt att uttrycka hur jag ser på föräldraskapet. Dels för att många i min bekantskap har en förskönad bild av vad det innebär att vara mamma, men även för att jag känner att samhället ställer större krav på oss "unga föräldrar". Det krävs en del för att orka igenom alla dagar, att påstå annat vore en lögn men den lögnen är ändå något man ofta målar upp pga rädsla för att folk misstolka.



Melanie är ledsen och arg ibland och inte alltid snäll och tyst, Philip och jag bråkar som alla andra par, det är inte perfekt städat hemma alla dagar, ibland vill jag verkligen inte gå ut i regnet för att gå ut med hunden, det är jobbigt med pengar vissa månader och ibland känner jag mig ensam.




Så det tror jag var allt jag sällan skriver om i bloggen. Men vet ni vad, vi klarar oss igenom det. Jag tröstar när Mellis är ledsen, vi bråkar, diskuterar och blir sams, jag tvingar ut mig själv i regnet, man får vända på kronorna om det är kämpigt och tänka på att det finns folk bakom en när man känner sig ensam. Man får helt enkelt kämpa lite extra vissa dagar, medan andra dagar går som smort. Att vara förälder är ingen dans på rosor, ändå vill jag inte missa en enda dag i Melanies liv. Det är inte sällan man förskönar sitt liv på bloggen, men vad skulle folk tro egentligen om man skulle skriva annat? Ibland när Melanie är sur som fasen vill jag kanske lämna bort henne någon timme, men det gör jag inte utan jag hanterar det jag skriver bara inte om det.
Ibland orkar man inte, men man gör det ändå. Man får arbeta sig igenom de jobbiga dagarna och njuta av de bra. I slutet av dagen när allt är städat, lillskiten sover och räkningarna är betalda så kan man vara stolt över sig själv för att man klarar det. Man kan vara stolt över att man är den bästa föräldern man kan vara och man försöker varje dag.
Anledningen till att jag sällan skriver om de jobbiga dagarna är för att det känns som om folk tolkar in saker som inte stämmer. Jag vet inte hur folk tänker om mig, men jag vet hur jag hört hur det talas om andra föräldrar i vår ålder. Det är väldigt sällan jag får höra några positiva kommentarer kan jag ju säga, men jag väljer att inte säga något för de som pratar har oftast inte några barn själva, de känner inte den kärleken till någon och vet inte hur mycket man skulle kämpa för sitt eget barn. Alla föräldrar jag känner kämpar för sina barn! Lite underliggande rädsla för att uttrycka mig som jag vill är pga allt jag fick höra under graviditeten som verkligen sårade. Jag vill inte att folk ska oroa sig, och ännu mindre att folk ska prata om oss bakom vår rygg. Philip klarar att vara pappa, jag klarar att vara mamma och Melanie är (oftast haha) så underbar som jag framställer henne på bloggen.
Ett mycket rörigt inlägg kan jag hålla med om, men jag hoppas att de flesta förstår min poäng och kanske tänker om en del. Men de som står bakom mig i regn och rusk ska allihopa ha ett stort TACK för alla kommentarer som värmer. Ibland är de precis vad som behövs för att dagen helt plötsligt ska bli bra. Ibland kanske det inte verkar som om jag uppskattar dom, men jag tar åt mig allt som sägs på ett sätt som gör att jag tror det.
2011-09-10 @ 16:39:42 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


bildbomb

2011-04-21
2011-05-07
2011-05-30
2011-06-23
2011-07-10
2011-08-15
2011-08-30
2011-09-10
Kärlek♥
2011-09-10 @ 15:38:54 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


sent inlägg

Ja så sent att jag egentligen borde ha lagt mig vid det här laget... men vi hade middagsgäster här tills ganska nyligen och jag behövde ett par minuter för mig själv så här sitter jag igen! Just nu testar vi att ha Mellis i sitt eget rum så babylarmet är igång och jag får väl se hur vi hanterar det den här gången x) Min fina lilla tjej har idag upptäckt att skallran som gammelmorfar gav henne i doppresent är superrolig! Den är i djurskinn så den har ingen färg eller så men hon gapskrattade så fort jag rörde på den, inte en gång, inte två gånger utan i typ en halvtimme. Så sjukt söt!
Det dumma är att jag inte har något direkt intressant att skriva om fortfarande.. känns som om mitt liv är ganska ointressant atm x) det är därför jag verkligen undrar vilka som egentligen läser x) När jag bara skriver om mat, små pytteframsteg och hur jag städar om dagarna så känns det som om att det knappt borde vara någon alls som läser x)
Förövrigt, testade banangröt innan vilket lillskiten totalälskade, hon högg efter skeden och spottade inte ut det minsta! I den stora kampen har än en gång Semper segrat över Nestlé!
Gröten är inte det enda hon hugger efter.. allt annat kan ju vara gott det med
2011-09-06 @ 22:01:02 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


9/4

Svar till Amanda: Ja jag har fått in den och den är ursnygg, du borde komma och kolla på den;D Så kanske jag till och med kan bjuda på lunch? ^^ haha:P


Dagssammanfattning: För att starta dagen blev det ännu en tidig morgon med lillskiten och sen bar det av till
pappa för att diskutera kryssningen till Polen (awsome hehe) och en snabblunch/fika. Vi har även haft finbesök här idag i form av Lana och hennes kille, jättetrevligt och Melanie var på hyfsat bra humör trots att hon sovit max en timme på hela dagen. Hon har varit övertrött hela kvällen stackarn men hon somnade ändå riktigt bra tillslut, dock med nappen ikväll vilket jag egentligen ville undvika x( Hon satt snällt i stolen och lät båda två mata henne och skrattade och försökte charma dom på alla sätt lilla dockan :P
Jag har beslutat idag att vi ska låta Melanie sova i spjälsängen från och med ikväll med eftersom att hon blivit så stark i överkroppen att hon kan kolla över kanten på babykorgen. Inte för att jag tror att hon kommer kunna ta sig ur den på ett bra tag men det är väl lika bra att börja redan nu så man inte överraskas (: Har ju en babymonitor så det känns helt okej att flytta in henne till sitt eget rum. Mitt mål är att hon ska sova i sitt eget rum hela tiden nån gång mellan 5-6 månader. Ännu ett steg i rätt riktining för min rullande lilla tjej ^^
Klockan ör 20,13 och det känns som om den är tio så man kanske ska sätta sig och vika tvätt så jag slipper ha dåligt samvete över tvätthögen när jag sätter mig framför tvn sen x) Ännu en spännande dag i en hemmamammas liv med andra ord! Det låter som det suger men ändå älskar jag det, bara jag kommer utanför lägenheten någon gång om dagen (utöver issys promenader) så älskar jag att vara hemma med lillskiten ^^
Ne nu måste tvätten allt vikas^^ ciao!
Suddig bild på Mellis i finfina kläder från mamis kusin Ida
2011-09-04 @ 20:18:54 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0