bild:)

 
såhär stor var magen igår i v 32+0 :) Tror att ungen i magen valde att trycka sig utåt! Särskilt ut på vänstersidan trycker det heeela tiden. Minns inte riktigt hur jag mådde förra gången (förutom att jag är rätt säker på att det var runt denna tiden som halsbrännan började). Just nu mår jag faktiskt väldigt bra! Har liiite halsbränna, men känner mig lättare i kroppen nu än jag gjorde för någon vecka sen, det verkar gå i skov det där med hur man känner sig i kroppen. Just nu ser jag väldigt mycket fram emot att börja träna efter bebbe kommer ut :)! Kommer förmodligen inte bry mig så mycket precis i början när han har kommit, men ska bli spännande att se om jag lyckas nå dom målen som jag satt åt mig sjävl :)
 
Läste lite gamla inlägg i bloggen och kom fram till att vid den här tiden hade jag precis kommit tillbaka från England. Denna bilden kommer från ungefär samma tidpunkt (eller ja en veckas skillnad). Lite annan vinkel så jag ser lite mindre ut där, men det var inte så stor skillnad som jag minns det ^^
 
 
Börjar dricka lite hallonbladste idag med, dags att börja förbereda lite inför dagarna då bebbe ska komma både ut och hem. Ska skriva en lista som jag och Philip ska gå igenom. Dels vad vi kan göra hemma själva och dels vad vi vill att dom ska göra på sjukhuset. Känns konstigt att det redan är dags för det! Känner mig nästan lite stressad med inlämningsuppgifterna när jag tänker så haha x)
 
På tal om dom så är det dags att sätta igång och läsa igen. Kan inte sitta vid datorn hela dagen!  Mycket som ska hinnas med :)
2012-11-27 @ 10:08:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


32+0

Fick ett bra tips i kommentarerna att försöka hitta privata hyresvärdar, det ska vi absolut göra :)! Vi jobbar för fullt på att slippa bo hos skithyresvärdar så man faktiskt kan må bra med sitt boende ^^
 
Som rubriken lyder... redan vecka 33! Helt galet va snabbt tiden går nu! 80% av graviditeten är redan avklarad :) :
 
Första dagen for din senaste mens var 16-Apr-2013
Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 21-Jan-2013
Du är gravid i vecka 32+0 
Bebisen väger ca 2012 gram.
Bebisen är ca 44,3 cm från hjässa till fot. *
Du har klarat av 80% av graviditeten.
Du har 55 dagar till förlossningen.
Din första trimester varar från 16-Apr-2012 till 15-Jul-2012
Din andra trimester varar från 16-Jul-2012 till 13-Oct-2012
Din tredje trimester varar från 14-Oct-2012 till 21-Jan-2013
 
 
Helgen spenderades uppe i Floda med finmiddag på fredagen (4årsdagen ju;)!!) på restaurang Amvrosia tror jag att den hette. Suuupermysigt! Första gången på länge som vi hade en helt perfekt dag.
På lördagen var vi på Liseberg och hade det mysigt bland all den fina belysningen. Melanie var arg som ett bi så fort mormor satte ner henne dock haha så min kära mamma fick sig lite armträning ;)
 
Men nu är det tillbaka till verkligheten igen med städning som måste göras idag och en uppgift som jag måste påbörja pronto så den blir klar denna veckan och jag lyckas följa deadline som jag satt åt mig själv. Annat tråkigt som föräldrapenningsansökan mm är i alla fall gjort så nu ska jag plocka undan lite snabbt och se ifall Melanie sover tillräckligt länge för att jag ska hinna läsa klart dom sista sidorna i det nuvarande kapitlet i kurslitteraturen.. Sen är det bara 50 sidor kvar.. "bara"...  men det går ! Måste göra det nu så jag får lite tid över till annat ikväll känner jag. Bara att jobba på som vanligt:)
2012-11-26 @ 13:26:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


snabbt inlägg 31+2

innan Melanie ska hämtas på dagis. Försov oss imorse, hur ofta händer det?! Normalt sätt blir vi väckta långt innan larmet ens ska ringa men idag väcktes vi av att mamma ringde vid åtta och insåg snabbt att vi hade 15 minuter på oss att göra oss i ordning. Det var väl för att hon sov så lite igår under EEG-undersökningen antar jag och sen somnade hon inte om igen så....
I alla fall: Philip hann till sin kurs, Melanie lämnades på dagis och jag var hos bm vid 9 så det var snabba puckar!
 
Allt såg bra ut med bebisen ialla fall. Hade gått upp ca 10,5 kg sen inskrivningen tror jag, blodtrycket va typ 115/60 och blodsockret va bra. Det lilla hjärtat slog 150 slag i minuten och som jag misstänkte så låg huvudet neråt :) Han är inte fixerad eller så, men jag kände på mig att huvudet var neråt eftersom jag känt att han "sjunkit ner" på nåt sätt.
 
Nu ska jag snart gå och plocka upp min lilla tös på dagis, tar nog med henne och handlar sen och sen blir det sova:) Fick godkänt på min första universitetsuppgift (lycka och lättnad!) så nu fick jag lite motivation att komma igång med andra uppgiften ordentligt och försöka lämna in den i början av nästa vecka:)
 
 
 
"Lilla" magen i 31+2 :)
 
jämförelse med 21+4, alltså tio veckor sen :)
2012-11-21 @ 11:34:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


flytta....

vill så gärna flytta härifrån och slippa CA och deras fasoner... bara för att dom kan göra nånting så betyder det inte att dom MÅSTE göra det när det är något som ingen annan verkar tycka är bra. nu visar det sig att vi inte får ha kvar vår nuvarande bredbandsleverantör utan CA har gjort så att vi BARA kan ha telia och deras nät... billigaste alternativet då är 250 kronor i månaden för 10/10 och nu har vi betalat typ 80 kronor i månaden för 100/10.... oh joy, mer än tredubbla priset varje månad. Finns ju dock inga lägenheter någonstans.. Hade man haft något val så hade man väl flyttat, men nu verkar det som om vi är fast med översittarna tills någon av oss har jobb så man kan få lån eller lägenhet hos någon bättre hyresvärd.....
2012-11-20 @ 20:50:57 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


seg dag

Har haft svårt att andas natten till idag och nu under dagen... kul att man inte kunde hålla sig helt 100% frisk...
Philip är och sitter barnvakt atm, Melanie somnade utan några protester för en timme sen och istället för att plugga sitter jag och gör något som jag faktiskt gillar att göra: Sätter ihop ett kostschema! maten är utformad från medelhavskost"dieten" (Vill inte kalla det diet för det är helt normal mat som man kan äta hela livet och alla förknippar diet med att svälta typ). gör ALLT: Lagt upp träning, delmål, inköpslista, prisinfo och recept såklart :)
Nu måste jag bara hitta någon som kan följa det! eller.. alternativt är att jag gör det själv, men då får det bli anpassat efter så många för Philip gillar inte det ena och inte det andra, melanie kan inte äta allt och jag själv... ja jag får bara leva med det! x(
 
Medelhavskost verkar vara en av de smartaste kosthållningarna jag läst om. Liknar GI på många sätt, men det lockar med lite roligare namn antar jag ;) De recepten jag har valt kommer från hela världen så förutom livsmedlena så är det inte så mycket medelhavskost utan mer kost från hela världen- Intressant måste jag säga. Har alltid älskat att göra sånthär, även om jag inte är sugen på att följa det själv. Är ändå glad att jag fått ihop något så bra!:)
2012-11-17 @ 20:14:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


30+4

 
Har inte haft tid att sitta framför bloggen på ett tag. Igår lämnade jag nämligen in min första inlämningsuppgift på universitetet så nu sitter jag med spänning och hoppas på att den blir godkänd!
Magen växer och jag orkar knappt vara ute och promenera längre, blir bara trött och får ont typ direkt... men jag ska komma igång igen hoppas jag!
En lite halvkass bild på hur magen ser ut, men det får duga för idag, bilden är ett par dagar gammal men dom nyare bilderna finns fortfarande bara i telefonen!
 
 
Stackars Melanie har haft så mycket problem med magen nu den senaste tiden att jag idag har spenderat förmiddagen med att läsa tips på internet, göra kiwipuré, skriva mat/dricka-tips och handla saker som ska hjälpa henne. Tycker så synd om henne när hon gnäller halva natten och gråter för att hon har så ont :( Har även sagt till dagispersonalen att undvika att ge henne banan till fruktstunden och mjölk till maten eftersom det kan vara dåligt för magen. Hoppas, hoppas, hoppas att det funkar så hon inte förknippar att göra nummer 2 med att det ska göra jätteont.. kan ju vara därför hon inte gärna äter längre. Om vi har tur får hon tillbaka aptiten med dom små förändringar som vi gör nu! Vi får väl se om en vecka eller så om det förbättrats något!
 
Liten skrutta ska slippa ha ont♥
 
 
2012-11-16 @ 11:31:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


6 november

Tiden bara försvinner! Igår började jag min marknadsföringskurs... det är kämpigt men det får gå! Igår va det även första dagen på vecka 30 (29+0) så dagen i ära tog jag faktiskt en bild!
 
 
 
 
Har ett par gånger nu haft något som känns som värkar men jag vet inte riktigt vad det är... i förrgår i badet så fastnade jag och skrek på Philip för det gjorde så j*vla ont. Som en av dom intensivaste värkarna samtidigt som det högg till i vänstersidan..hua.... sen inatt hade jag det igen... tror det var 4 ggr sen molvärk däremellan och det var inom loppet av ca 1,5 h.... Får se hur det går inatt, händer det igen så ringer jag förlossningen för det hugget i vänstersidan är inte o leka med, vågar inte röra mig när jag känner värken komma för jag vet att det kommer göra så ont...
 
Måste laga mat nu dock... och hämta Melanie, och plugga, och städa.... Waaah jag kommer bli galen!
2012-11-06 @ 11:33:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0