min hjälte!

Tro det eller ej.. men jag älskar Roger! Är så jäkla glad att jag fick VG på naturkunskapsprovet utan att knappt ha pluggar någonting. Det har varit mkt svårare än vanligt att göra det av någon anledning. Vilket betyder att Roger är bra på lektionerna! Och jag har sett min nya studieplan (utan ryskan!!) idag så mycket bra som har hänt i skolan:D

Dock har jag typ 20 glosor eller nåt kvar som jag måste lära mig tills lektionen imorgon.... får väl se hur det går med det^^ får öva lite till:D sen blir det till o läsa och skriva i helgen när jag inte känner mig stressad över så många andra saker^^

Sen måste jag bara säga att jag hatar fjortisarna i Philips klass... hatar, hatar hatar. Varför måste dom se så perfekta ut och alltid vara glada hela tiden. Jag som just nu har hår som hela tiden blir fett vad jag än gör, smink osm jag inte ens alltid orkar ta på mig på morgonen för att jag är så jäkla trött, Kläder som inte passar eller som magen putar ut i, humör som passar vilken annan jäkla bitch här i världen som helst och ingen lust att göra nånting överhuvudtaget. Är det verkligen så konstigt att jag blir svartsjuk eller sur på allt ibland?

Som Philip säger (passar på många sätt)
"du har din egen orbit (omloppsbana)"
Känns som om allt kretsar runt runt runt.

Ne nuär det biggest loser och den ytterst hete Bob som väntar på mig... Bob är min drömman. Han är fin
2010-09-29 @ 19:32:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ftornik

Ja här sitter man och försöker plugga ryska... igen... längtar innerligt tills kursen är över.
Och ännu mer tills Philip börjar komma i tid i skolan.. det har inte gått lång tid och han har redan massa frånvaro. Jag vet inte vad jag ska göra om han inte klarar det den här gången heller. Ska han börja jobba då eller? Jag har nog med mina egna problem. Har massa att göra och tänka på samtidigt som jag på nåt sätt ska ta det lugnt eftersom att jag är gravid. Ingen aning om hur det ska gå till dock.

Hur ska man kunna vara lugn när man är jättestressad över allt redan? Längtar tills graviditeten blir synlig så jag slipper massa folk som snackar, då vet dom i alla fall.

Mammas lill* älskling snart så <3
2010-09-28 @ 18:10:22 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


besvikelse!

Det är konstigt.. även om jag försöker göra det rätta och göra så att alla mina vänner mår bra och vara sanningsenlig och göra folk till lags så känner man ändå att man blir så besviken på sig själv. Jag vet inte, ibland får jag dåligt samvete för nåt jag berättat för att jag tycker i efterhand att det kanske inte var rätt att berätta, även om det inte är någon hemlighet!
Jag avskyr att ha dåligt samvete, det är något av det värsta jag vet för det känns som om känslan ska sitta kvar för alltid. Helt ärligt, just nu har jag egentligen inte ens något att få dåligt samvete över, jag har bara sagt sanningen! Bara att alla inte vet det, men det kommer inte påverka någon. Och alla kommer snart ha annat att tänka på när min mage börjar synas i alla fall...

Bebis vi längtar efter dig <3
2010-09-28 @ 12:50:43 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


återigen, skvaller

Men gud hur svårt är det? Varför fråga mina vänner om jag är gravid, varför inte fråga mig? Eller varför inte bara vänta och se? Om två veckor tror jag att det kommer vara ganska allmänt tydligt.
Aja, ska väl försöka att inte ta på mig allt för mycket. Men efter att jag har lyssnat på hjärtat den 22a oktober så kommer det få bli helt offentligt.

Men jag sitter och kollar på spjälsängen, bilbarnstolen, kläderna och alla andra grejer som jag har köpt så vet jag att det är det rätta valet i livet. Lill*n kommer vara något jag har för alltid. Någon jag alltid kommer älska. Det var helt klart rätt val att gå igenom allt. Och som Philip försöker så önskar jag att hans mamma och alla andra kunde se att det som jag vet. Att det är något vi båda vill, även om det är jag som känner av det mest.

Och nu till dom ekonomiska grejerna... jag har funderat lite, och visst vi kommer få det hårt med dom besparingarna vi har och de pengarna vi får in varje månad, men är det verkligen något som kommer med tiden? Tänk om man alltid har lite halvcrappy ekonomi eller om man hamnar i skulder. Ska man aldrig få skaffa barn då eller? Det känns verkligen inte som om alla tänker igenom vad dom säger, när dom säger att vi borde tänka oss för pga ekonomin.

Aja nu väntar naturkunskapen!
2010-09-27 @ 17:46:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


sjukling

Jag AVSKYR att vara sjuk. Visst det är skönt att få vara hemma en dag extra från skolan, men om jag nu så desperat hade velat det så hade jag faktiskt sjukanmält mig och varit hemma ändå, utan att vara sjuk. Men nu blir jag bara stressad av att vara hemma eftersom att jag är asrädd för att få frånvaro så att jag ska kugga i nåt ämne.

Aja allt dåligt har nåt gott med sig. Jag har för en gångs skull ätit en riktig frukost (fil med banan i) och jag har änsålänge lyckats göra klart idéskissen, projektplanen och frågeställningar till projektarbetet och kommit på vad jag ska göra på psykologin nu på tisdag som "aktuellt" Så nu blir det att hårdplugga naturkunskap! Jag ska inte ens röra tvn innan jag har fått ordning på det.
Först nk, sen diska och plocka undan lite, sen tv! låter som en bra plan för en tråkig hemmadag. Får dricka en massa te och äta satsumas så jag får i mig C-vitamin (som någon har tryckt i mig är bra mot förkylningar) och hoppas på att det är bättre imorgon!



Dont stop belivin. Hold on to that feelin.

<3
2010-09-27 @ 10:58:01 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


pics!



Nya hårfärgen:D!



Magen:D vecka 11^^
2010-09-26 @ 14:53:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


family guuuuy!

Jo dels sitter jag faktiskt och kollar på family guy (som råkar locka mer än pluggnadet), men också så står philip i köket och bakar kanelbullar! Älskar lukten av nybakade kanelbullar^^

Fast jag måste verkligen plugga... jag måste måste måste! Men jag önskar att jag var med Lovisa i Grekland istället för att plugga till naturkunskapsprov och projektarbetet-.-

För att prata om något lite roligare! Snart när Ewe kommer in på msn ska jag äntligen få möjlighet att lägga ut första magbilden:D det är från för en vecka sen (alltså vecka 11) men magen är redan lite större så det är värt att lägga upp som minne i alla fall^^
Ne nu tror jag faksiskt att det finns något mer lockande att göra, typ äta kanelbullar och kolla tv.

Ciao Bella!:D
2010-09-26 @ 14:37:34 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


att räkna med..

Du kommer förmodligen att öka i vikt med ungefär 11,3 kg - 15,9 kg under graviditetens lopp. De sista två trimestrarna bör du öka i vikt med ungefär 1,8 kg var fjärde vecka.

Om du ökat genomsnittligt i vikt, så är den fördelad ungefär så här (talen är avrundade):

Mamman:

Livmoder

1,1 kg

Bröst

0,5 kg

Blod

1,4 kg

Vatten

1,9 kg

Fett

3,8 kg

Delsumma

8,6 kg

Fostret:

Foster

3,4 kg

Moderkaka

0,7 kg

Fostervatten

0,9 kg

Delsumma

5,0 kg

Summa

13,6 kg

 

 

Men jag tror att jag kommer gå upp lite mindre än så, eftersom att jag har bättre matvanor och går mer än innan jag blev gravid så kan jag ju ha tur att gå ner på andra ställen och upp på magen^^

2010-09-25 @ 13:58:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


djungeltelegrafen...

Jag har berättat för mina VÄNNER att jag ska få barn och jag har litat på att dom inte sprider det vidare till hela jävla skolan, men det va tydligen för mycket begärt.  Att berätta det för andra som är mina vänner, liksom visst. Men att berätta för någon som jag HATAR och som jag verkligen tycker är en totalt hemsk person som ger sig på mina vänner?! Så jävla dålig stil. Hon har absolut inte ett jävla skit med detta att göra så varför ska hon veta?

Jag ska inte vara med på simningen idag, jag skulle inte palla med att alla kollar på min mage bara för att den har växt lite för det kommer bara gå fler rykten då. Jävla skit att man tydligen har folk i sin umgängeskrets som man inte kan lita på.

2010-09-24 @ 09:08:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


oh noes...

Det är inte så att jag har blivit rädd för att ha barn eller så, men jag har lyckats bli rejält skrämd gällande förlossningen. Får väl diskutera det med mina barnmorska lite längre fram. Jag vet att mamma och morfar läser min blogg och dom kanske inte vill läsa om sånthär. Fast dom kan ju inte tro att jag är jungfru Maria direkt..

ajajajajajaj!! Är inte rädd för smärtan heller! Utan egentligen allting efteråt. Läste att det är ganska så stor procent som spricker/blir klippta. Buäääää! Aja jag får ta mig samman för vad som kommer efteråt antar jag.

Nu ska allt plugg bli klart. Har så sjukt mkt att göra. Bland annat:
*Läsa ut Jane Eyre på svenskan
*Skriva uppgifter på svenskan som sedan ska bli en uppsats
*Läsa the pelican brief på engelskan.
*Öva till naturkunskapsprovet
*skriva ett arbete om asperger till psykologin
*läsa samhäll och göra uppgifter
*börja skriva på projektarbetet!


Ingen liten lista:(
Men nu ska jag ta tag i den så baibai bloggen!
2010-09-23 @ 16:19:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


ja, nej, kanske?

Funderar på att börja flilansa för att slippa gå på soc... men jag vet inte... kostar en del att starta :/

Väntar i alla fall på Issa OCH Jenka... xD har inte hänt på länge....:P
Issy har en väldigt älskvärd dag och ligger bara och äter på sitt ben utan att vara jobbig^^ Studiedagar äger:D

Lägenheten är fin, pluggnadet är igång, kompisar på väg hit. dagen är bra (:

Ännu en dag närmre <3
2010-09-22 @ 15:23:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


trött trött trött...

Ja rubriken säger ALLT! Jag är så sinnessjukt jäkla trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Kunde inte ens pallra mig till skolan den första halvtimmen av italienskan. Jag hoppas verkligen att det är en snabbt övergående fas.. men jag kommer nog inte orka sätta igång med projektarbetet förrän detta är över om ingen hjälper mig. Får väl se när allt kommer igång. Valet sög btw. Jävla rasistsamhälle man bor i
Ciao Bella!
2010-09-20 @ 10:43:49 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


räknare:D

Äntligen hittade jag räknaren jag har letat efter:D! lycka!
I dag är du 10 veckor och 1 dag gravid.
Befruktningen ägde rum omkring:
24. juli 2010
Hjärtat börjar att slå:
18. augusti 2010
Embryot rör sig:
11. september 2010
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
18. september 2010
Alla inre organ är färdigbildade:
18. september 2010
Risken för missfall avtar:
2. oktober 2010
Illamåendet avtar för de flesta:
9. oktober 2010
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
16. oktober 2010
Fostret sväljer och kissar:
30. oktober 2010
Ungefärlig tid för ultraljud:
6. november 2010
Du kan känna fostrets rörelser:
13. november 2010
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
27. november 2010
Fostret börjar att höra:
18. december 2010
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
15. januari 2011
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
19. februari 2011
Beräknat förlossningsdatum:
16. april 2011
2010-09-19 @ 14:16:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


lääängtar!

Inte en enda minut kan jag undvika att tänka på det. Jag längtar, längtar, längtar, längtar så grymt mycket till vår lilla bebis kommer! Det är så lång tid kvar men ändå så nära! Sitter och pratar med Erika, hon är lika gammal som mig och ska ha typ samma dag som mig! Så sjukt skönt och hon tänker på det lika mycket som jag. Känns skönt att ha någon att prata med som inte tycker att man blir tjatig och som faktiskt fattar ALLT man går igenom. Allt från att gråta i skolan, gå på toa en miljon gånger om dagen typ "ifall ifall det skulle komma något blod" till att diskutera allt glatt som en växande mage, lyckan när man går in i en ny vecka och allt som måste inhandlas!

Jag är en person med väldigt stort behov av att prata, och jag är glad att jag har hittat någon som känner likadant. Alla mina vänner är underbara, men dom kan inte förstå allt. Men dom är ändå några av dom viktigaste personerna i mitt liv. Och mamma kommer snart med, och jag bara vet att hon vill prata om allt med mig.

Och Philip som kanske borde vara en av dom allra viktigaste fattar inte ett skit.. eller är det jag som bara inte ser det? Är det jag som reagerar för fort? Jag är fan som Carla i cheers mot honom...
2010-09-18 @ 18:29:37 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


deadliest catch!

Bara en vecka kvar på tredje månaden nu ^^ tiden går snabbt men ändå så sjukt långsamt!
Skolan suger mer än nånsin tror jag, har aldrig haft såhär mkt att göra där. Ska försöka hitta något sätt att få det att fungera.
Sen Joelfest ikväll kanske? Det kan ju alltid lugna nerverna ^^

Men ne jag orkar faktiskt inte skriva nåt mer, deadliest catch är ju på tv! :D

Men detta händer denna veckan inne i magen:

Eventuellt illamående brukar nu avta i frekvens. Blodmängden i din kropp ökar och kommer och kommer att göra det till och med den 30 veckan. Dina händer och fötter kan kännas varmare, på grund av att du har mer blod som cirkulerar.

Kroppen behöver extra mycket vätska och du kan känna dig törstigare än normalt. I denna vecka har du normalt gått upp ca 1kg, men kvinnor som lidit av illamående kan istället ha gått ned i vikt fram till nu.

Omkring v.11 är det möjligt att utföra en chorionbiopsi, en test där ärftliga sjukdomar och kromosom rubbningar kan upptäckas. På grund av missfallsrisken är dock fostervattensprov en vanligare metod.

Ditt barn är 44-60mm långt från huvud till stjärt. Könsorganen började ta form i vecka 10 och utvecklas nu, men än går inte att se vilket kön barnet har. Nu har barnets alla viktiga organ bildats och eftersom de inte kommer att förändras annat än att de växer, är risken för medfödda missbildningar och sjukdomar liten efter denna veckas utgång. Även risken för påverkan av infektioner och vissa läkemedel minskar. I slutet av veckan är barnet dubbelt så långt jämfört med förra veckan och huvudet är ungefär hälften så stort som resten av kroppen. Under ögonlocken börjar irisarna att bildas, de kommer så småningom att skydda ögonen från att släppa in för mycket ljus. Öronen fortsätter att utvecklas. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Små finesser som hårstrån och naglar börjar dyka upp. Hjärtat pumpar blod till kroppens nu fungerande organ, inklusive navelsträngen som transporterar blod till moderkakan.
2010-09-18 @ 13:13:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


lite info^^

"I slutet av den andra månaden är din bebis ungefär lika stor som en böna, eller 16-22 mm. Om det är din första graviditet så märks det förmodligen inga förändringar ännu, men om det inte är din första så kanske du märker att kläderna sitter lite tightare än vad dom brukar.

Vid en undersökning skulle man notera att din livmoder som tidigare var stor som din knytnäve nu har vuxit till en grapefrukts storlek!"

 

Detta är från infon från vecka åtta (men jag tror visserligen att jag är i nionde veckan^^) men eftersom att jag inte är helt säker så får man väl läsa den här:D

 

Mitt lilla liv där inne växer faktiskt  <3 Mkt att göra i skolan nu! Men allting för att kunna vara hemma så mycket som möjligt i bebis första månad i livet. Lägger upp schemat sen ^^

Dom jobbigaste symptomen har faktiskt avtagit nästan helt nu. Illamåendet har ersatts med total utmattning, vet inte hur jag ens ska orka göra läxorna efter skoltid och sätta igång med projektarbetet. Men i övrigt mår jag faktiskt bra. Kanske borde skynda mig iväg och vara barnvakt nu, fast jag inte har lust eller ork :/

 

Ciao!

2010-09-08 @ 17:12:28 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


6 Sept

Eftersom att jag egentligen inte har så mkt koll på vilken vecka jag är i så säger jag det jag chansar på, nämligen 8+2 xD det borde typ vara kortaste laget lr nåt:S Men imorgon är det inskrivning i alla fall:D ser fram emot att ha det gjort (:
Om lilla Jessica fortfarande är kvar på sjukhuset då så tittar jag nog upp till henne med en liten blomma eller nåt ;D

Verkar som om ekonomin är löst för tillfället med :D på lördag blir det Jkpg för att fira morfars 60års dag och förmodligen få massa frågor och grattis från släkten som kommer ^^
Tror nog att det blir en tripp till Ikea med när man ändå är där typ ;) köpa lite smått och gott till både lägenheten och till när den lill(?) kommer^^

2010-09-06 @ 10:11:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


checklista

Ibland är det skönt att ha en dag hemma, det är då jag roar mig med att tänka på hur jag ska slösa pengar på bästa sätt:D
Det vi har och som inte behövs tog jag bort från listan. Rutorna med kryss i är det som jag och Philip redan har kollat ut och de tomma rutorna är sånt vi i princip räknar med att få (hihi^^) eller som vi helt enkelt inte har hittat något bra av än. Men det som är ikryssat är såklart aldrig fel heller, men jag börjar nog köpa på mig ganska tidigt så jag har bra koll på ekonomin så att köpa större/dyrare saker som överraskning kanske inte fungerar så superbra xD

Åka:
(X)Barnvagn
(X)Skötväska (mamma syr)
( )Åkpåse - ingår ibland med vagnen
( )Parasoll - till vagnen
(X)Varm filt
(X)Regnskydd - brukar ingå med vagnen
( )Plastad frotté
( )Barnvagnsleksak
(X)Reflexer till hjulen - ingår ofta till vagnen
(X)Täcke
(X)Kudde
( )Fårskinnfäll - ikea

Sova:
(X)Madrass - ingår med spjälsängen
(X)2 lakanset (eller sy om befintliga)
(X)4 dra på lakan
( )Plastad frotté
( )Mobil
(X)Flera filtar (kan ju aldrig få för många dockxD)
( )Resesäng - lär inte behövas på ett tag så vi väntar med det lite (:
(X)Täcke
(X)Kudde
(X)Spjälskydd
( )Babynest - vet inte ens vad det är så det ignorerar vi tills vidare xD

Sköta:
( )Blöjor - kommer alltid finnas stort behov av xD
(X)Frottélappar
( )Barnolja
( )Febertermometer för öronen
( )Alvedon
( )Borste - onödigt enligt mig
(X)Skötbädd
(X)Blöjhink - får förmodligen det i en babybox (:
( )Badbalja - onödigt att köpa
( )Badtermometer (ej nödvändigt)
( )Bad-cape                                                                                                      
( )Nässug/spray

Till mamma:
( )amnings-bh
( )Amningsinlägg
( )Bröstpump
( )Mjölkuppsamlare (?)
( )Amningskudde

Möbler & Prylar:
(X)Spjälsäng
(X)Skötbord
(X)Byrå
( )Babysitter (förhoppningsvis automatisk)
( )Skallra
( )Baby-gym
( )Mjukdjur
( )nappar
(X)haklappar
(X)flaskor


eftersom att det är min första gång kanske jag har lite för mycket grejer med i listan, men det är inte helt fel att vara förberedd enligt mig (: jag kommer inte köpa för mycket av någonting men om någon vill köpa något speciellt så skulle det vara superbra att veta det^^


är i minst tredje månaden förresten (: Inskrivning om några dagar (:    <3

Ciao !
2010-09-04 @ 12:19:10 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0