fredag!

Kort och gott idag: Vaknade och fixade finfrukost till mig och Melanie bestående av gröt med smak och vanilj med äppelmos, macka med jordnötssmör och satsumas :) Uppskattat av både Melanie och mig^^ Philip körde på sin vanliga sockerbomb i form av MASSA sylt på mannagröten. Ska bli en spännande utmaning att sockeravvänja honom i oktober ;) Själv är jag jättepepp på att skippa sockret! Honung får vara med på ett hörn i Philips te och ifall jag gör något som verkligen måste sötas, men inget processed sugar här hemma :)
 
Prövar för första gången att göra egna havrebars idag och det lutar åt att dom blir kickass! Kanske råkade smaka lite på smeten och den smakade gudomligt :)! Det får bli mellanmålet åt mig och Melanie sen när hon vaknar. Just dom jag gjorde idag innehåller havregryn, linfrön, kokosflingor, smör, ägg och en liten sked honung. Nomnomnom hoppas jag att Mellie också säger sen.
 
Ikväll blir det tacokväll när Philip väl kommer hem så får se om det blir lite mysigt kanske, att faktiskt ha en familjekväll ^^
 
Nu luktar det som om det börjar likna nåt i köket, så det är väl dags att kolla det istället:) Sen läsa lite i Olgas blogg och inspireras!
 
2012-09-28 @ 14:24:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


pepp

Har de senaste dagarna börjat läsa Olga Rönnbergs blogg, och man kan inte bli annat än peppad av det!

"Låt inte en dålig vecka bli en dålig månad"

Finns så mycket jag behöver lära mig och behärska om jag ska klara av att ha bra självdisciplin med dieten.

"Hur gör man?
Så här:

- det är enkelt, men enkelt betyder inte "lätt". Att vara konsekvent i det du gör är enkelt, håll dig till planen- inga magiska piller som ni ser!
- hälsomat kan betyda så mycket - och inte alltid just "hälsomat"
- om du tränar bra men maten är skit- du får aldrig dina resultat
- ett par potatisar efter ett styrkepass är inget hot på något sätt, det är skillnad på potatis och potatis. 2 potatisar är ingenting mot vad som folk äter där ute och tro mig, 2 potatisar kommer aldrig i livet göra dig fet.
- att gå ner i vikt i _fett_ tar tid. Och ju smalare du är desto längre tid tar det. (Jag gör skilland på att gå ner i vikt och att gå ner i vikt i _fett_)"

Från fbsidan Mamma fitness sweden:)
2012-09-27 @ 11:24:15 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bm-besök 23+0

Allt såg bra ut.
SF-mått 23
hjärtslag 140slag/minut
Blodsocker 5 typ
Dock hade jag dåliga järndepåer på typ 29 (ligger i underkant, det ska ligga mellan 10 och 200 så helt klart nedre procenten) så ska börja med järntabletter.
Blev dock jätteledsen över vikten. Sedan jag blev gravid har jag dragit ner på kolhydraterna, dragit ner till säkert 1/10 av det godis jag åt innan, tagit bort den allra största delen av läsken, börjat promenera 1 timme om dagen och helt klart mått mycket bättre än innan eftersom jag får i mig mycket protein och grönsaker som kroppen mår bra av. Ändå hade jag gått upp 6 kilo. Jag sa att det kändes jobbigt "men jag vet att man ska gå upp i vikt och så när man är gravid" och hon säger: "Men riktigt så är det ju inte."


Snacka om att köra min dag i botten på 2 sekunder. Jag vet att jag inte bör gå upp så mycket eftersom jag har att ta på sen innan typ.. men jag kämpar verkligen så den kommentaren gjorde mig verkligen besviken.
2012-09-24 @ 14:17:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


18 okt

Känns som om jag blivit en riktig hemmafru det senaste! Idag har jag städat, diskat, bakat till Philip som han fick bjuda på på praktiken och promenerat med hunden. Alltså tillsammans med att lämna Melanie på dagis så har jag haft fullt upp hela dagen! Nu ska jag bara vika lite tvätt och plocka undan lite innan Melanie vaknar igen så jag kan dammsuga ^^
 
Kan inte fatta att det bara är en månad kvar tills hon är 1,5 år. Vad hände med min lilla tjej?!♥
Du går mig ofta på nerverna, stökar ner och gnäller och ändå är du det bästa som finns♥
2012-09-19 @ 13:05:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


v23!

Tiden går snabbt. Idag är första dagen på vecka 23 (alltså 22+0) Känner rörelser.. tydligare än innan men absolut inte ofta utan mest när jag verkligen koncentrerar mig ordentligt.
Helgen bjöd både på det ena och det andra. Great minds think alike som man säger för jag hade planerat att jag och Philip skulle på bio nästa helg men han överraskade mig med bio i fredags så det får bli vanlig hyrfilm nästa helg efter turen till jönköping :) 
Här är bild från i fredags då jag inte hunnit ta någon alls idag än ^^


 
Idag blir det inget utöver det vanliga dock. Lite städning och en promenad nu på förmiddagen sen ta det lite lugnt i eftermiddag skulle jag tro. Med andra ord en dag som alla andra, men det är skönt ibland det också!
 
Bjuder på söta bilder från "utedagen" som vi hade jag, Nadiah och Sophie och alla barnen. :)




Finfina små barn allihopa! ♥
2012-09-17 @ 09:44:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Friday it is!

Sähär glad är Melanie just nu. Hon har nyss vaknat och sitter nu och sjunger med till gigglebellies! Vädret är riktigt höstigt och ruskigt så förutom en tur till affären så håller vi oss nog hemma resten av dagen. Lite god mat ikväll och en lång varm dush rår på vilket höstväder som helst! peace säger jag och Mellis!


2012-09-14 @ 15:20:17 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


dagsrutin

Har kommit in i någon slags ny dagsrutin, vilket är ganska skönt. Hinner för en gångs skull med att träna! två promenader på 30 min var och ett kort pass med rygg/bäckenövningar eftersom min hållning börjar bli riktigt dålig. Får se om jag lyckas hålla detta nu, skulle vara skönt om rutinen verkligen fastnar så man får motion varje dag. Vi får se helt enkelt! Nu är det dags att städa medan melanie sover så allt är gjort tills Philip kommer hem. Ciao!
2012-09-11 @ 13:10:16 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


på topp

Jag har en snäll dotter som busat hela kvällen och sen lagt sig utan ett ljud. Är nyduschad med fina naglar påsatta och väntar på att Philip ska platta mitt hår. Lilleskrutt i magen har levt om och lägenheten ser helt okej ut, alltså kan kvällen inte avslutas på ett mycket bättre sätt!
2012-09-09 @ 21:53:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


älskade lilla prinsessa <3

Fina lilla Melanie har varit så duktig så på dagis hela veckan nu, lika glad varje gång jag lämnar henne och precis lika glad när jag hämtar henne. Det har varit lite svårt att få henne att somna/fortsätta sova ett tag och hon har vaknat i ottan. Men ikväll var hon så mysig. Hon ville inte sova så vi satt och sjöng vaggvisor i typ 15 minuter och hon somnade i min famn. Så länge sen det var så, och det var så mysigt att jag inte ville lägga ner henne. Min fina♥
 
Lägenheten är förövrigt helt städad nu. Känns jättekonstigt. Har fått alla grejer sålda och massa annat utrensat så nu är det... städat.. så skönt att ha ett lite lugnare liv här hemma! Så nu har jag tagit tag (för typ miljonte gången) med Issys ensamhetsträning samtidigt som jag tar tag i intresset som jag faktiskt har för matlagning och bakning. 
 
Tiden bara rinner iväg... nu är det snart dags för sängen vilket förhoppningsvis leder till en god natts sömn ^^
 
 
2012-09-07 @ 21:44:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


v 21


Galet men sant. Idag är det 20+0 enligt ultraljudet. Alltså halvvägs till beräknat förlossningsdatum! Ska bli kul att börja kunna planera allt lite närmre snart. Nu är det ju nedräkning istället för att räkna uppåt typ ^^
Mitt lilla busfrö är på dagis nu och även idag gick det jättebra att lämna . Dock har hon sovit i natt så jag tror att vi båda får ta en lång middagslur sen om vi ska orka med dagen! Min lilla lovely baby!
Fina familjen ♥
2012-09-03 @ 10:04:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0