Arg!!

Ett enda samtal så förstördes min dag. Samtalet var nämligen från polisen för att någon ringt in anonymt och sagt att issy sitter i bilen. En hund får vara i en stillastående bil i tre timmar (http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/konsument/atthahund/fragorochsvar/fragorochsvaratthahund/farjaglamnahundenibilen.5.72e5f95412548d58c2c8000912.html), vilket vi inte ens kom i närheten av nu. Hon har nerrullade fönster, mat och vatten i bilen och det är ett av hennes favoritställen att vistas på. Dessutom är det knappast någon värme ute idag.!
Hon var ute vid 10 för ca då kom philip till skolan och hon va ute vid 12 en rätt så lång promenad och vid ett får jag samtalet. Philips lunchrast var ffs inte ens över än. Jävla personer som ska lägga sig i. Det är ju inte direkt så att hon är med honom varje dag utan nej jag skolar in Melanie på dagis i TRE ynka dagar och då börjar folk klaga???? Antingen är hon med Philip och kan vara ute varannan timme, vilket helt ärligt är mer än de flesta hundar får över huvud taget eller så kan hon vara hemma medan jag är på dagis.. alltså helt ensam i fem timmar (vilket förövrigt också är lagligt tackar som frågar) instängd i hallen där hon blir stressad. Hon, som många andra hundar, klarar nämligen inte av att vara ensam när hon har tillgång till stora ytor. Då blir det dom vanliga tråkigheterna som man inte vill städa upp när man kommer.

Tack för att jag fick sluddra av mig lite och till dig som ringde:
Fuck you, alla vet vilken bil som är våran och på skolan går det inte fler än 150 pers. Vill du något kan du säga det till oss eller alternativt kolla upp faktan innan du ringer polisen. JÄVLIGT MOGET. Tack och hej.
2012-08-28 @ 13:43:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


ultraljud och rörelser

Igår var första gången som jag säkert kunde säga att jag kände rörelser. Har varit så osäker innan.. kände lite i helgen men igår blev jag helt säker på att jag kände rätt :) På morgonen idag hade vi ultraljud och allting såg bra ut :) Efter många om och men fick ultraljudsteknikern se allt hon ville se, det är en livlig liten en där inne :) Melanie var på dagis idag igen och imorgon är sista dagen som jag följer med henne dit ^^ Gud va jag hoppas att det går bra att lämna henne sen när det är dags att faktiskt gå därifrån och säga hejdå... på torsdag får vi se :)
2012-08-28 @ 12:58:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


rörelser?

Tror... tror att jag känt lite rörelser idag.. ska lägga mig snart så får känna efter lite noggrannare då. Har varit ute och gått runt i halva växjö idag så har inte riktigt hunnit känna ordentligt^^ Nu står i alla fall sova på schemat ifall Melanie skulle ha en lika jobbig natt som hon hade natten till idag. Snuvig är hon min lilla stackare.
Älskade fina dotter <3
2012-08-23 @ 22:15:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


sjukling

Nu har jag haft en sjukling här hemma i två dagar. Vi hann inte mer än börja inskolningen innan Melanie blev hostig och hängig. Men vi gör ett nytt försök nästa vecka med inskolning, bättre för henne att få några dagar på följd innan det är dags att lämnas ensam där.
 
I övrigt har veckan varit dyr.. mycket dyr.. har skaffat syskonvagn med alla tillbehör, overall till Melanie och höstmössa+vantar+varm tröja som hon kan ha nu när hon är ute på dagis... tusenlapparna bara försvinner ibland! Men samtidigt är jag så nöjd så nöjd. Nu har jag... praktiskt taget allt jag behöver. Känns skönt att slippa tänka på det sen när jag ska börja plugga.
 
Philip åker ikväll och är borta i några dagar.. mindre kul kanske, men jag hinner i alla fall få lite me time. Fastän jag just nu inte har känslan att jag riktigt behöver det. Just nu behöver jag bara få ordning hemma och faktiskt hinna träffa mina vänner som jag inte har träffat på hela sommaren. Har börjat tacka nej till jobbtillfällen nu med. Känns skönt, jag har bara tackat nej till ett tillfälle på hela sommaren och det var pga en födelsedagsmiddag. Men jag behöver det nu. Jag behöver kunna säga nej. Jag behöver tid hemma med min fina tjej och förbereda mig på allt som komma skall.
 
Över till ett helt annat ämne. Är i vecka 18+2 idag så tiden går snabbt! Har jobbat så mycket nu att det känns som om jag inte ens hunnit tänka till innan det är dags för RUL. Det är på tisdag. Då får vi se hur det är med lilla grynet i magen. Jag känner inte några rörelser än, men har fått komma och lyssna på hjärtat i alla fall så jag fick höra det slå. Känns oroligt när man haft blödningar, inte känt rörelser och alla "tråkiga sidor" med graviditeten bara avtar (typ illamående, halsbränna osv)
Men på tisdag får vi veta mer. Bara några dagar kvar i ovisshet. Får se hur mycket dom kan se denna gången ;)
 
För mig själv tänkte jag sammanfatta graviditeten lite kort:
*12 maj fick jag reda på att det fanns en liten där inne. Sedan tog det någon vecka innan vi började berätta för så många. Jag började få klassiska tecken på att det var sant, illamående och tröttheten kom först. Men jag jobbade på som vanligt, vill kunna köpa allt fint i världen till liten och Melanie.
*5 juli var en dag som alla andra. Philip och Melanie var iväg hos Philips mamma och jag satt och kollade på tv i soffan på kvällen efter en lång arbetsdag. Då kom den jobbiga störtblödningen. Jag var jätteledsen och satt på sjukhuset och väntade och funderade på hur i hela världen jag skulle kunna berätta för alla att jag fått missfall. Men till min förvåning såg allt bra ut där inne. Jag blev hemskickad med tabletter mot blödningarna och strängt ansträngningsförbud tills blödningarna avtagit.
*16 juli. Allt höll sig lugnt och denna dagen var det KUB-test som gällde. Det är alltid så mysigt att ligga och kolla på skärmen och få se hur grynet rör sig och har sig. Testet gick mycket bra med en risk på 1:20000 att det skulle vara något kromosomfel.
 
Någon vecka senare fick jag blödningar igen, men denna gången var de mindre. Efter att de hållt på i fyra dagar fick jag åka in och ännu en gång gå på ultraljud. Läkaren trodde sig se en blodansamling som han trodde var anledningen till blödningarna. Som tur var så slutade de bara några dagar efter att jag varit på läkarbesöket.
 
Nu börjar magen synas ganska mycket. Ska försöka få in jämförelsebilder från kameran någon kväll men för idag får det räcka med en bild i webcamen.
 
 
 
 
 
 
  •  Första dagen for din senaste mens var 16-Apr-2012
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 21-Jan-2013
  •  Du är gravid i vecka 18+2
  •  Bebisen väger c:a 196 gram. 
  •  Bebisen är c:a 18,3 cm från hjässa till fot. 
  •  Du har klarat av 45% av graviditeten.
  •  Du har 151 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 16-Apr-2012 till 15-Jul-2012
  •  Din andra trimester varar från 16-Jul-2012 till 13-Okt-2012
  •  Din tredje trimester varar från 14-Okt-2012 till 21-Jan-2013
 
  • Befruktningen ägde rum omkring: 2012-04-30
  • Hjärtat börjar att slå ungefär nu: 2012-05-25
  • Embryot börjar röra sig: 2012-06-17
  • Embryostadiet övergår till fosterstadie: 2012-06-24
  • Alla inre organ är i stort sett färdigbildade: 2012-06-24
  • Risken för missfall avtar efter detta datum: 2012-07-08
  • Illamåendet avtar för de flesta: 2012-07-15
  • Könsorganen börjar bli tydliga (inte på ultraljud): 2012-07-22
  • Fostret kan svälja och kissa: 2012-08-05
  • Ungefärlig nu är det dags för RUL: 2012-08-12
  • Nu kan du kanske känna fostrets rörelser: 2012-08-22
  • Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 2012-09-05
  • Fostret kan nu höra: 2012-09-25
  • Nio av tio barn överlever om de föds nu: 2012-10-24
  • Många bebisar lägger sig nu med huvudet nedåt: 2012-11-27
  • Ditt beräknade förlossningsdatum: 2013-01-21
 
 
2012-08-22 @ 19:52:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


nedåtgående spiral

Det är precis vad det känns som att jag fastnat i det senaste. En negativ sak kommer sällan ensam. Men imorgon blir en bättre dag! Då ska jag ta tag i problemet en gång för alla. För en gångs skull ska jag göra något som i första hand är för mig.

Hoppas verkligen min barnmorska är på jobbet så jag kan prata med henne imorgon, och hoppas isåfall att hon kan hjälpa mig. Är i vecka 15+4 (eller ja om 30 minuter för att vara exakt) nu om jag inte är helt fel ute så snart hoppas jag på att få känna lite buffar i alla fall, det kanske gör att det känns lite bättre. Sjukhusbesöket igår gav för en gångs skull något så jag slipper gå hemma och oroa mig hela tiden. Eller gå hemma är egentligen vad han ville att jag skulle göra, men änsålänge tackar jag nej till sjukskrivning och kämpar mig igenom denna helgen och nästa veckas jobb sen ska jag ha lite ledighet för mig själv.
Jag och Melanie ska äntligen få lite ordning på saker och ting här hemma och jag kanske slutar vara trött dygnet runt.. .det skulle verkligen vara skönt! Dock kallar sängen mer nu än vad den gjorde innan så jag ska ta mina solbrända armar och gå och lägga mig. Sköööönt!!

2012-08-02 @ 23:30:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0