long time ago

Ja nu har det gått sådär lång tid igen sen jag skrev något. Men jag har verkligen haft fullt upp. Har varit sjuk i typ en vecka och har också jobbat aningen mer än jag är van vid. Har för första gången i mitt liv jobbat på ett dagis och jag älskade det! Sååå mysiga barn och det var så roligt^^ Vi har gjort om en del hemma också. Melanies rum är klart med sänghimmel osv och vi har bytt tvbänk och så har vi.. .köpt en sulky idag med förövrigt haha!  Jättefin är den och den ska med till Polen :) Fast även om vi köpte en sulky så får den inte plats i bilen ordentligt.. dum liten bil. Men det är i alla fall MIN bil så jag klagar inte^^ Philip sitter och kollar på SUVar för typ. 100 000 och jag sitter bara och tänker bara på hur mycket jag måste jobba för att få ihop såna pengar... Men jag trivs grymt bra med att jobba så jag klagar väl inte sålänge jag får vara delaktig i besluten vart pengarna ska gå till.



Börjar redan bli trött och klockan är bara nio, men det känns okej för jag kan ju trots allt gå och lägga mig när jag vill. Känns bra :) Eventuellt lite till Tv först bara för jag får väl lite kängre morgon imorgon än jag fick idag. Hon är så fin min älskade. Förstår knappt hur jag och Philip har lyckats skapa något så fint.

Kärlek till dig min stora tjej♥
2011-10-28 @ 21:06:28 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


18oktober

Dagarna bara försvinner och bloggen blir hela tiden bortprioriterad känner jag! Men livet är bra antar jag. Livet är som det varit ett bra tag nu antar jag :) Varje dag händer något nytt och ändå känner jag att jag har alldeles för lite att göra. Dagarna börjar och slutar i sin egen takt och man märker verkligen att vintern är påväg. Idag har det ioförsig ösregnat men det har varit riktigt fint höstväder länge nu. Vinterjackan har fått åka på men det gör inte så mycket för det är skönt för oss alla att vara ute när det är lite svalare.

Issy har blivit jätteduktig och har helt plötsligt lyckats vara ensam hemma utan att göra ens lite oreda. Duktig är hon! Melanie sitter och håller fortfarande på och jobbar på krypandet. Det går framåt i alla fall :)


Jag har börjat jobba nu iaf, skönt att komma hemifrån lite och det är bra för Philip också att få vara ensam hemma med Melanie lite så han vänjer sig^^  Ne usch jag är så trött, måste gå och lägga mig nu men först hit the shower! Melanie åt en portion gröt och 90 ml ersättning innan hon somnade för typ 3 timmar sen så jag hoppas att jag får lite längre sömn än vi fått de senaste nätterna. Hon har sovit så oroligt stackarn. Låter på henne som hon drömmer mardrömmar så förhoppningsvis är det en period som går över snart. Hon har varit så go i övrigt så det är synd att nätterna förstör så! Och sen är det förövrigt bara tre dagar sen är hon ett halvår redan. Helt sjukt om ni frågar mig.

2011-10-18 @ 21:35:20 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


nightynight

Philip kom nyss hem från sin fisketur och nu ska vi väl sitta och kolla på tv en stund och sen sooova. Dagen har varit lång men händelselik. Morfar (och även Erik) kom över på mysig fika och han fick träffa Melanie som då var en liten solstråle! Hon har varit riktigt gnällig till och från, helt otröstlig tills hon somnat av utmattning stackarn. Var sedan hos pappa en runda och kollade på hans fina nya kläder, även här var Melanie en glad liten skit^^ Sen har vi bara legat och myst, sjungit och lekt inne på hennes rum resten av eftermiddagen:)

Var på BVC igår och lilltjejen hade växt som hon skulle, 64cm lång och 6630 g vägde lilleplutt! Och läkaren kollade också på henne och även där såg allt bra ut :) Hon var så framåt och glad när vi var där som tur var, annars hade dom fått höra sjuka toner haha! Hon har sagt mamma två gånger och börjat krypa lite smått igår med. Stolt mamma♥ Melanies flaskvägran var inga problem sa hon, då var det lika bra att ge henne lite mer gröt om dagarna så var det alldeles utmärkt^^ Men nu kom Philip så nu ska jag stänga av den evigt gående datorn. Nightynight!


Btw är såååå sugen på en bit choklad nu, funderar nästan på att fuska lite med sockerfria oktober.. jag har varit duktig hittills men det är så svårt när philip sitter och äter choklad i soffan bredvid mig...
2011-10-15 @ 20:43:42 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


booya

Först en rättelse, jag satt inte på en handduk utan på ett plastöverdrag, som om det är bättre xD Och förklaringen på rubriken: Vägde mig nyss (vet att man egentligen ska väga sig på morgonen) Men hade i kvällsvikt gått ner 3 kilo sen jag började med sockerfria oktober. Har drygt tre kilo kvar till vikten innan graviditeten nu. Men sen är det typ.. 10 kilo till jag vill gå ner efter det so no stopping there:P
2011-10-11 @ 18:59:52 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


förlossningen

Bättre sent än aldrig som man säger, men här kommer även min förlossningsberättelse för den som är intresserad och för mig att läsa i framtiden.


Vecka 39+3
Den onsdagen den 20 april började som vilken dag som helst vid ungefär tiotiden (för ja det var så länge som jag brukade sova förut;)) Jag vaknade hemma hos Philip och gick sedan hem till min lägenhet en runda för jag hade lite ont i magen. Jag hade jämrat mig i ett par dagar om att jag inte hade haft några känningar alls och att bebisen säkert skulle komma jättesent. Skulle ha ett besök hos barnmorskan på torsdagmorgonen och jag ville absolut inte dit! Hursomhelst, jag la mig framför tvn i sängen och insåg efter ungefär en timme att det bara gjorde ont i magen ungefär var tionde minut.


Jag bestämde mig då för att gå ner en runda till netto och köpa lite godis till Philip och riskakor och dricka till mig ifall ifall det skulle vara något. Jag ringde också mamma och den konversationen lät kortfattat som följande:
Jag: När var det du och Roy skulle komma ner hit?
Mamma: På lördag är det tänkt, vi ska till Roys pappa på Öland osv också
Jag: Jag tror att ni kanske måste komma tidigare för jag tror att det är igång
Mamma: Tror?! Vet du inte? Har du ringt förlossningen? Ring förlossningen! Jag kommer ner senare. Ringer snart


Jag ringer då förlossningen som inte kan göra något för dom kan ju inte veta om det är igång heller. Så jag gick i godan ro till Netto, fick sedan Philip att komma över till lägenheten. Värkarna var ju inte speciellt intensiva för det var inte ens lunchtid än så jag och Philip stack och till pappa  och sedan gick vi tillbaka hemåt. På vägen hem stannade vi en stund på lekplatsen vid arabyparken och gungade och Issy grävde som en galning i sanden. Då började det bli lite mer intensivt så vi gick hem till Philips lägenhet. Väl hemma gick jag på toa och insåg att slemproppen hade gått. Började asgarva, för vad ska man göra liksom det ser jävligt komiskt ut! Vi gick hem till min lägenhet för jag sa att jag hellre ville vara där när värkana började och dessutom så hade vi all mat där hemma. När vi var hemma hos mig så gjorde vi inte jättemycket. Jag lade mig i ett bad men klarade inte av att ligga där mer än kanske en halvtimme för jag bara skruvade på mig för värkarna kom så tätt. Vi klockade hela tiden och det var ungefär 5 minuter mellan värkarna. Eftersom att jag knappt ätit på hela dagen så kom pappa och Erik och hämtade upp oss så vi skulle åka och käka lite. Dock blev det inte mycket för mig då jag inte ens kunde sitta ner på restaurangen. Killarna slängde i sig maten och vi åkte hem igen.


Mamma och Roy kom runt 6-tiden och då hade jag så att säga vant mig lite vid intensiteten på värkarna som de var just då och vi gjorde iordning lite, kollade på tv och vid 8 tiden bestämde vi oss för att gå ner till affären för att se om det kanske kunde dra igång lite snabbare. Vi kom knappt ner till Dalbo som ligger ungefär 7 minuter bort för jag var tvungen att stanna hela tiden så mamma ringde på Roy som skulle köra oss till sjukhuset. Han svarade inte på några samtal men tillslut kom han och plockade upp oss. Vi åkte bort till Teleborg och lämnade deras släp hos Gunn (jag fick sitta på en handduk ifall vattnet skulle gå i deras precis nya bil haha), värkarna var nu med ca 3 minuters mellanrum. Sedan iväg till sjukhuset. Mamma och Philip följde med in och Roy körde hem igen. Vi var på förlossningen vid ca 22 och jag fick då ligga ned (vilket inte var så väldigt lätt) och mäta värkarna i en stund som kändes som en evighet! Karen kom när vi var i det rummet och hade med sig dricka med massa is.
De undersökte mig och kom fram till att jag inte var något alls öppen (sa dom till mig men läste i journalen att jag var öppen 2cm) så jag fick antingen åka hem eller om jag ville så kunde jag få en petidinspruta så jag kunde sova mellan värkarna.

39+4
Jag kommer inte ihåg så mycket av denna tiden utan jag har läst mig till det mesta i journalen
00.45 undersöker dom mig igen och då var jag öppen 4 cm och fick lite lustgas. Fick även en sån nål i handen ifall de skulle behöva sätta dropp
02.12 Nu var jag öppen 6cm och varför de inte tog mitt vatten redan här har jag ingen aning om egentligen! Utan det tog dom en halvtimme senare och det var en sån lättnad när det väl hände. Det står i journalen att de hade svårt att registrera Melanies hjärtljud under värken men det var inget jag fick veta då.

04.00 Började krystvärkarna och först sa de till mig att inte krysta än för jag var inte helt öppen men det var ingenting jag kunde göra något åt.
04.21 Föddes lilla Melanie. Hon hade navelsträngen lindad runt kroppen och låret  men det var inga större problem. De sa att hon rosslade lite när hon andas och sedan sprang dom iväg med henne. Jag fattade inte då att det faktiskt var något konstigt dom hade fullt upp och fixa med mig med moderkakan osv. Jag fick reda på när Melanie var 2 månader att hon hade fått fostervatten ner i lungorna och att dom var borta med henne mycket längre än jag visste om.

Överlag gick allting jättebra, men det jag verkligen inte gillade var den dåliga information jag fick på sjukhuset. Ingenting sades till mig trots att jag skrivit i förlossningsplanen att jag ville veta vad som hände. Nästa gång kommer jag inte heller ta petidinsprutan för den hjälpte inte mot smärtan för mig utan jag blev bara.. hög.
Men allt detta resulterade i en underbar liten tjej. Förlossningen är det mest smärtsamma jag gjort men också det absolut bästa jag gjort. All tid man väntat och längtat resulterar i något som tar mindre än 24 timmar och blir i slutändan något underbart. Nu är hon nästan 6 månader och jag kan inte förstå att det har gått så snabbt. Hon sätter sig upp själv och kryper nästan och hon är verkligen min lilla apa!


Nu ska jag inte dra ut på er tid längre, ett lång inlägg kände jag! Men nu var det gjort i alla fall, jag har tänkt på att göra det ända sedan hon föddes :P Love♥
2011-10-11 @ 11:21:21 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


någon dag i oktober

nionde är det kanske? Är inte säker men har fått för mig det. Det har varit en lugn helg med massa promenader i det fina höstvädret (flesta promenaderna i alla fall), möte med fina tjejer, kollat på när Amandra tatuerade sig! Kvällen bjöd på matlagning, bad och nu film på fyran ^^

Vet inte riktigt vad jag ska säga mer egentligen. Jag spenderade kvällen med Issa och Ida i fredags och det var... riktigt kul måste jag säga^^ Längesen jag var ute och dansade^^ Men det är så skönt att ha lilla Mellis hemma o komma hem till. Hon är verkligen en liten ängel med djävulshorn den ungen. Så söt som hon bara kan bli och samtidigt kan hon bli arg som ett bi. Dom senaste dagarna har hon varit väldigt glad oftast men idag fick hon för sig att inte sova så mycket under dagen så hon har varit såå trött och grinig. Jag tänker till och med dra en rövare och väcka henne en stund för mat för hon har knappt ätit något alls på eftermiddagen. Hon verkar inte gilla flaskan längre alls, måste prata med dom på bvc om det.

Ne nu ska jag ta på mig min zebradräkt och mysa ner mig jämte Philip ^^
My love ♥
2011-10-09 @ 21:23:12 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dålig natt

Först och främst svar på Magdas kommentar:
"Näringstillägg är väl en sak och modersmjölkersättning en annan? :O Jag brukar köpa modersmjölkersättning! :)"

Jo jag har också alltid köpt modersmjölkersättning!:P Det konstiga med det hela är att jag sedan hon var fyra månader har köpt babysemp 2 (eftersom att det stod att man skulle börja med det vid fyra månaders ålder) Och denna gången gick jag precis som vanligt till affären och köpte babysemp 2 och tänkte inte mer på det. Märkte inte något annorlunda förrän jag instäg att skopan var annorlunda och så såg jag att denna ersättningen var från 6 månader och inte från 4 som det brukar vara. Iof gör det inte så mycket för hon är snart 6 månader iaf. Men det stod också på paketet att detta var näringstillägg och inte modersmjöljersättning som det alltid stått innan. Samma paket, samma affär och ändå blev det fel X_X Riktigt skumt ._.


Över till rubriken. Melanie hade en dålig natt för tredje natten i rad. och det var kanske inte så konstigt för jag insåg idag att hon måste haft jätteont i magen när hon helt plötsligt gav mig två bajsblöjor på tio minuter. Hon har varit extra gnällig med och nu verkar hon må mycket bättre! Så ska köpa lite päsonpuré och ge henne till gröten på morgnen och hoppas på att det i kombination med lite extra vatten ska göra så vi slipper detta igen!


Vi var förövrigt och hälsade på den familjen som jag ska hjälpa ett tag framöver. Hämtade på fritids så att fröknarna skulle känna igen mig och sen gick vi hem och fikade lite. Jättetrevligt! Ska dit idag igen och käka middag och sen ska jag vara där på tisdag igen och hjälpa till :)

Och hur går det då med sockerfria oktober? Jo det går bara bra! Bakade chokladbollar till Philip (han var så trött imorse så jag tänkte att han kan behöva något lite trevligt när han kommer hem från skolan) och smakade inte ens smeten. Ska man göra något ska det göras ordentligt! Har börjat gå ut och gå med i det normalt så fina höstvärdet (idag suger vädret men ska ut ändå när det är dags för Issys lunchpromenad och Melanies middagslur). Bieffekten att jag gått ner 2 kilo är inte så tråkig den heller hehe...
2011-10-06 @ 10:35:48 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


kort natt

Ja nu var natten alldeles för kort, eller det tyckte i alla fall Melanie. Hon har varit vaken (med små undantag) sedan tre inatt. Nu lär hon väl slockna snart sen får jag förstöka få henne att sova lite mer regelbundet idag än hon gjorde igår och sen får vi se om det går bättre när hon ska sova ikväll.
Känns som att hon över antten har fått börja med jättemycket annat än ersättning, hon har till och med vägrat näringstillägg (som det nu så fint kallas och inte modersmjölkersättning) till och från. Men jag försöker hålla schemat; gröt, ersättning, puré, ersättning, ev. lite puré och ersättning sen välling till sist.
Ne nu är jag superhungrig så det är nog bäst att fokusera på mat istället för bloggen. Och sen lägga tillbaka Melanie som hela tiden ålar iväg.  Usch va trött jag äääär !
2011-10-05 @ 07:12:28 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nyttigare liv

Ne nu ska jag ner dom sista fem kilona från graviditeten. Tyvärr är fortfarande en del av vikten massa... hud.. usch och fy för fulmagen. Men men har börjat gå ut och gå två gånger om dagen och håller på sockerfria oktober fortfarande. Råkade smutta på philips icke sockerfria sprite men det räknas inte haha :P Det va helt oavsiktligt.
Dagen började med en runda till Philips skola, affären och åkte sedan hem till Astrid och väckte henne, var nästan beredd på att hon inte skulle vara vaken när jag kom:P Hennes pappa totalälskade Melanie och satt och lekte med henne så deras lilla hund blev jättesvartsjuk x)


Nu sover Melanie (fortfarande) och jag har grundstädat badrummet och lilla toan. Köket har jag städat som vanligt och sen när Melanie vaknar ska jag få ordning på hennes rum och sovrummet. Sen ska vi draut på ännu en promenad^^ Det är supermysigt väder idag så ser fram emot det. Får se om det blir några bra bilder idag :)
2011-10-04 @ 11:48:20 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


busybusy

Eller egentligen kanske vi inte är så upptagna. Har varit och träffat familjen som vi eventuellt ska börja jobba hos, det kändes bra med dom ska träffa en till tjej och vi kommer få reda på om vi ska börja där eller inte inom två dagar ^^ Melanie var jättesnäll hela tiden och lekte med deras son, eller ja sonen hade dansshow till Michael Jackson för Mellis som låg på golvet och kollade på:P 

Nu ligger hon i sängen och sover så gott och jag ska plocka undan och fixa lite lunch. Livet leker idag, skönt med en sån dag ^^ Ska ut och gå med Asse sen tror jag så då kanske det blir några bilder o visa. Vi får väl se vad dagen har att erbjuda oss, ska ju faktiskt få bordet idag med som jag längtat efter så jag äntligen kan göra klart allt hela vardagsrummet. Finally!
2011-10-02 @ 13:05:44 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


helg <3

Har haft en riktigt jobbig vecka nu, men det vänder förhoppningsvis mot det bättre snart! Philip kom hem idag, sockerfria oktober har börjat, the mentalist har börjat igen, vädret har varit fint och allt har varit allmänt bra. Tog lite bilder på lillan när vi var ute och promenerade som jag ska lägga upp är det tänkt^^ Sen ska jag ta en lååång dusch. Behövs efter denna dagen x) Var och handlade med pappa så nu klarar vi oss resten av månaden med mat för både Melanie och oss andra. Min finfina familj åh va glad jag är att ha alla hemma♥
mysig mössa från sonja och en lite svalare overall från när jag var liten tror jag x)
Att gunga är lycka
Åka vagn är numera mysigt det med sen sittdelen åkte på ^^
Mamma erbjuder mig massa leksaker... men jag tror nog att sleven är godast i alla fall
Behöver jag ens säga sådan far sådan dotter?
2011-10-01 @ 21:20:51 Permalink Melanie 4-6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0