squints!...

....som Booth säger. Mitt vardagsrum är fyllt av dom. Dom sitter där med sina chips, energidricka och godis, och inte minst en jävla massa datorer!
Själv sitter man i köket och är duktig och pluggar! Fastän jag egentligen känner för att gå och lägga mig och sooooova. Men studiedag imorgon gör att jag kan vara uppe liite längre idag^^

Nu hör jag dom där inne... dom nynnar batman och skämtar om guilder... söta är dom xD
Köket ser förjävligt ut men vafasen, det är väl bara o städa imorgon (som vanligt)... blöööö...

Nu ser issy ut som om hon vill mysa så jag ska göra det med henne.. aboo!
2011-01-31 @ 21:30:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


söndag

Känns lite bättre idag i alla fall, (inlägget igår va såklart inte riktat till alla men till flera).
Funderar nästan på att göra min blogg privat bara för att man ska kunna skriva vad som helst utan att folk som man inte vill ska se det, ser det. Plugget får ta upp min tid idag med. Fattar faktiskt inte helt hur jag orkar och ska orka med resten av tiden.
2011-01-30 @ 16:02:19 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


trasdocka

Känner mig som en trasdocka just nu. Ensam och bortslängd. Nästan aldrig någon som smsar längre, som flesta är ute på krogen om helgerna och själv sitter jag hemma, ensam. Om någon hade frågat hur JAG mår och velat ha ett ärligt svar, istället för "hur mår bebis". Eller frågat vad jag gjort under veckan, så kanske dom hade fått ett svar och förstått att det inte är så kul att sitta ensam hemma varje helg och varje kväll.
Jag saknar mitt liv som det brukade vara.
2011-01-29 @ 18:29:45 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


helg!

Efter en lång och jobbig dag är det äntligen helg!  Först skolan  (med lektionerna flera våningar upp), småspringande till sjukhuset med en tung väska och efter föräldragruppen bar det av med en kass busschaufför till universitetet.

Men föräldragruppen då. Idag pratade vi om smärtlindring till förlossningen och om småsaker som dom använder ifall nåt går fel/för långsamt eller dylikt, fick se en förlossningsfilm (där alla uppenbarligen tyckte att trycka ut ett barn genom f*ttan är "gudomligt" "makalöst" och "vackert", ingenting om hur det gjorde ont eller nåt sånt och alla klarade sig såklart med bara lustgas. Men jaja för så går det ju alltid till ._.) Sen fick vi göra en liten snabbvisit på förlossningsavdelningen också. Inte många veckor nu tills man ska dit igen! ^^
"Läxan" tills nästa vecka blev att tänka lite på vad man ville ha hjälp med/förväntade sig av sin partner (både för killen och tjejen)
Älskar föräldragruppen! Så skönt att vara med folk som inte dömer, som vet vad man går igenom och som man kan prata om äckliga saker med som inte går att prata med sina "vanliga" (konstigt ordval men är för trött för att hitta nåt bättre) kompisar med. Mamma-kompisar och andra kompisar är alla viktiga på sitt sätt^^

Va även hos barnmorskan igår:
Har gått upp ca 10 kilo hittills
Blodtrycket hade ökat lite, 125/70
Hjärtat slog 142 slag/minut 
SF-måttet var på 28

Detta säger säkert er lika mkt som det säger mig, men som jag förstod det så va allt i sin ordning i alla fall x)




Förövrigt har jag börjat bli mer säker på att jag kommer föda tidigare än BF säger. Och detta är vad jag grundar det på:
När jag plussade så räknade jag själv ut att bebis skulle anlända ungefär den 10 april. Men på UL så flyttades BF ända fram tills 24 april. Jag blev väldigt konfunderad över hur jag kunde ha så fel. Men nu känns det som om magen är större än den borde vara, och jag hittade även en räknare där jag ska visa vart jag ser felet:


Uträkning utgår från dagens datum: Fre 28 jan 2011.

Din graviditet startade Mån 19 jul 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 2 aug 2010 (ägglossningen).      <--- Enligt barnmorskornas räkning hade jag alltså ägglossning den 2 augusti ca (eftersom att jag hade helt regelbunden mens), problemet är bara att jag fick plus på stickan den 4 augusti.... och man ska inte kunna se plus förrän BIM (beräknad icke mens för dom som kanske inte vet det), och eftersom att ägglossningen då va den 2 augusti så skulle jag ju inte plussa förrän den 12 tidigast. Därav anledningen till att jag tror att bebis kommer komma..... 15 april! Ne nu drog jag bara till med något, men i alla fall tidigare än vad barnmorskorna säger ^^ Men jag håller mig ändå till samma räknare eftersom att jag inte vet säkert så nedan kommer lite fakta:

 

Du är på dag 194 av 280. (69,3%).

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 5 fulla dagar (v27+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 24 apr 2011
Du har 86 dagar kvar till beräknad förlossning.





Och sist men inte minst, lite fakta om veckan:


Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.





Mycket bebisfakta på en och samma gång! Men nu blir det till o nana... se om jag kanske hinner få in en magbild innan jag lägger mig.
2011-01-28 @ 23:11:47 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


money money

Fick in mitt efterlängtade inackorderingsbidrag idag. YAY! och på måndag kommer studiebidraget^^
Dock är det en del kostnader som gör att pengarna går åt som smör i solsken!
2300 är utgångssumman (måste köpa lite småsaker som mjölk men ska försöka hålla det under en hundring denna veckan)
Sen ska högskoleprovet betalas in (350:-)
Det ska köpas ett busskort (345:-)
Tänkte växla in lite pengar till pund med, så där blir väl lite över 1000 kronor kanske
Med andra ord 2300-345-350-1100=505:-

Lite surt att veta att det är så mycket pengar som bara flyger iväg. Men dom där 500 kronorna får vi helt enkelt klara oss på i två veckor. Leva lite snålare än vanligt bara^^ Har ju en hel del mat hemma egentligen som går att äta upp innan man köper en massa ny. Får se hur det går helt enkelt!^^

Peace people, nu ska jag och mina pengar dra till bussen
2011-01-26 @ 08:40:45 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


-

Jag vet inte ens vad meningen med det här inlägget är.
Jag önskar bara att min mage inte var så ful. Bristningarna har spridit sig ännu mer och jag börjar verkligen skämmas över magen. Den är fin när man har kläder på sig men annars är den så ful så ful. Känner mig som en zebra. Philip säger att jag inte ska oroa mig för han tycker inte att det är fult men det är svårt att tänka så när magen är knallröd. Alla lyckliga känslor man får av att känna bebis röra sig försvinner när jag ser hur ful magen har blivit.
Jag önskar verkligen att det inte blir värre än såhär, men eftersom att jag har minst 10 veckor kvar så lär det bli det. Har ingen lust att gå och skämmas och inte våga visa magen förrän dom försvinner.
Jag borde kanske inte klaga eftersom att jag trots allt får en bebis. Men det är svårt att styra sina känslor.
2011-01-24 @ 20:39:27 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


-

Är så otroligt jäkla besviken. Humöret är i botten idag och det känns verkligen som om man inte är värd ett skit.
Alla kompisar är ute och festar hela tiden och här finner man sig själv hemma, pluggandes en hel helg.
Sen har vissa incidenter från igår gjort att jag suttit ensam största delen av dagen även idag. Känns sjukt tråkigt att man inte längre blir sedd som bara Lina. Just nu känner jag bara för att inte träffa nån och sluta svara på sms, sjunka genom jorden i princip och se vilka som bryr sig. Just nu är jag nästan på det planet att jag sjukanmäler mig imorgon och ligger hemma istället. Om det inte hade gett mig så fruktansvärt dåligt samvete och ökad stress så bara för att jag missar två timmar i skolan så hade jag gjort det.

Hela tiden har jag pratat så bra om alla mina vänner och hur bra alla hanterar allt. Och visst alla är glada, men ändå känner jag mig som den ensammaste personen på jorden. Visst Philip är omogen på många sätt, men han kommer vara en bra pappa och han har varit med mig hela vägen! Just nu är han en av dom få som verkligen frågar mig hur jag mår. Inte "hur är det idag", utan verkligen vill veta hur jag mår.

Känns verkligen bra att man sitter ensam hemma i Philips kök och nästan gråter. Vi kommer aldrig kunna flytta ihop eftersom att mina kompisar inte kan acceptera det och hans familj inte kan det. Allt känns så jävla meningslöst.
Lika bra att acceptera att jag kommer vara ensam när bebisen kommer. Kan lika gärna flytta härifrån för ingen hade brytt sig i alla fall. Jag märks ju inte. Jag existerar inte utanför mitt hem och skolan.

Längesen jag var såhär besviken på något överhuvudtaget.
2011-01-23 @ 17:00:41 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


föräldragrupp nr 1

Älskade att vara på föräldragruppen idag!  Så mysigt att träffa andra unga föräldrar som man förhoppningsvis kommer ha kontakt med ett långt tag framåt. Idag va det lite snack om förlossning, avslappningsövning, lära känna varandra övning och läxa tills nästa vecka som gällde^^
Kändes asskönt att inte behöva vara nervös eller obekväm när man var där. Guld värt!

Har redan lagt mig i sängen en stund i hopp om att få en timmes sömn eller så, får väl se hur det går med det antar jag... snart...så.. ska jag sova... om jag bara kan slita mig från datorn x) eller kanske snacka med nån av dom andra tjejerna från föräldragruppen.. vet inte vad som låter mest lockande faktiskt x)
2011-01-21 @ 14:55:32 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


baka baka liten kaka

Sitter och väntar på att sockerkakan i ugnen ska bli klar nu, kanske borde städa lite under tiden, men det lockade mer att blogga lite!
Har haft en sån superproduktiv vecka så nu kände jag att jag var värd lite slappande (:
Har till och med haft kontrollbesiktning på bilen (som jag förlorar imorgon hemskt nog) vilket var en ny upplevelse x)

Bebismässigt har det varit en väldigt mysig dag^^ Hon har sparkat som en galning så till och med Amanda och Emma fick känna för första gången (Fran såg lite lätt konfunderad ut på filosofilektionen när dom satt och höll på magen). Sen har jag fått kontakt med en annan tjej på min skola som också ska ha barn snart, känns skönt att inte vara ensam faktiskt (: Och även av en gammal klasskamrat som läser min blogg tydligen (varje dag lär man sig nånting nytt xD).
Sen har lärare helt plötsligt börjat komma fram och klappa på magen i skolan (som Sophie sa, det är fortfarande min mage även om det är någon annan där inne så det känns askonstigt) Men men, bebbemagen växer så det är något man får leva med antar jag (: Det är i alla fall bara trevliga kommentarer!





Sen har min balklänning kommit med! Så här är det meningen att det ska se ut, men jag får se imorgon när mamma kommer hit om den passar och så:D

Har fått in lite andra bilder i datorn med som varit fast i kameran innan:



En av dom få bilderna på mig och min man på nyår !



Mina söta små bebisoveraller!



Söta lilla amanda som lekte med kameran på lektionen:D♥

Nu börjar kakan bli klar så det känns som om det är dags att sticka ^^
2011-01-20 @ 19:51:55 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


magbilder (:




Bilder från igår (v.26+2)

2011-01-19 @ 17:32:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


kopierat från blimamma.se

Det som tidigare va så galet avlägset har jag insett är här nu. Nu är jag en av dom som räknar neråt istället för uppåt gällande veckorna. Om 13 veckor är det beräknat att vi ska ha vår dotter hos oss och dagarna flyger iväg!

På fredag börjar föräldraubildningarna som vi ska hålla på med ända tills vi åker till England i slutet av februari. Sen är det snart sista ultraljudet för att kolla det vidgade njurbäckenet som dom såg på förra UL. Snart är det dags att skriva förlossningsbrev och förbereda sig på att sluta skolan. På en och samma dag kommer min "identitet" ändras från "gravid gymnasieelev" till "föräldraledig ung mamma".

Babyshowern är på g, alla bebissaker inhandlade och ekonomiskt är det ordnat. Nu är det bara o njuta i minst 10 veckor till och fortsätta längta tills vår lilla flicka bestämmer sig för att komma till världen <3

 


Kände igår att det var dags att köpa lite kläder till mig själv (fastän jag egentligen fick grymt dåligt samvete av det) Så jag inhandlade i alla fall en tunika (som jag inte kan ha som gravid), ett linne och ett par byxor som jag älskar! Och två smycken till det, allt för typ 200 spänn. Får väl lägga ut bild när jag hittar sladden till kameran.. Wiee ännu en sak att leta efter!
2011-01-19 @ 08:46:51 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


-

Hur skönt är det inte att vara ledig på en tisdag? *Jättesköööönt* Ropar Lina, men det hade såklart varit bättre om man inte hade behövt pallra sig upp på morgonen för att skjutsa Philip till skolan -.-. Har insett (skönt nog) att jag är klar med allt skolarbete som ska vara inlämnat denna veckan, alltså kan jag börja fokusera på projektarbetet! Men först idag så blir det:
*En runda på stan med Jenka
*Fixa internetdosan på banken
*Fixa pass hos polisen
*Möte på försäkringskassan
*Färga håret
Så mycket produktivt man hinner med när man är ledig^^
ska försöka få in en bild på magen snart med... har så mkt som händer i bebisväg nu att jag knappt kommit ihåg att ta bild X_x
21/1 - Föräldragrupp nr 1
27/1 - Besök hos barnmorskan - mäta magen för första gången och lyssna på hjärtat
28/1 - Föräldragrupp nr 2
4/2 - Föräldragrupp nr 3
11/2 - Föräldragrupp nr 4
15/2 - Ultraljud
18/2 - Föräldragrupp nr 5
(och även ett till besök hos barnmorskan + sockerbelastning + intyg till flygresan)
Och detta är bara allt som ska hinnas med innan vi ska till England! Crazy X_x
Ne nu kanske man borde fixa lite frukost och kolla om vovve lever... hon är alldeles för tyst för att vara hon >_>
2011-01-18 @ 09:32:57 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


en liten issa i duschen


*Läsa den harmoniska revolutionen √
*Plugga in italienskaglosor + texter + grammatik √
*Kämpa vidare med naturkunskapen √
*Läsa stencil + svara på frågor till den texten i svenskan √
*Läsa klart förvandlingen av Franz Kafka √
*Projektarbete √ (jobbat med i tre timmar idag i alla fall)
*Korrekturläsa uppsatsen till SOMS √
*Läsa disgrace på engelskan
*Skriva samhällsuppsats på tre sidor om böndernas situation i Kina
*Skriva filosofiarbete på fem till sju sidor

Jag börjar se slutet på den här plugghelgen!
Nu är issa här så får ha lite tjejsnack, inte bara massa datorsnack med Philip och Nils (som jag förövrigt avgudar för att han hade med sig kardemummakaka) x). Snacka lite med henne, sen hem och käka hos far som fixar plockmat ^^

2011-01-15 @ 18:00:32 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


rolig rubrik

Uppdatering

*Läsa den harmoniska revolutionen √
*Skriva samhällsuppsats på tre sidor om böndernas situation i Kina
*Lägga upp disposition till filosofiarbetet √
*Skriva filosofiarbete på fem till sju sidor
*Plugga in italienskaglosor + texter + grammatik - pågår just nu
*Kämpa vidare med naturkunskapen √
*Läsa stencil + svara på frågor till den texten i svenskan √
*Läsa klart förvandlingen av Franz Kafka √
*Läsa disgrace på engelskan - pågår också just nu
*Projektarbete - ska sättas igång med imorgon
*Korrekturläsa uppsatsen till SOMS √

Känns som en produktiv helg faktiskt!



Förövrigt håller halsbrännan på att ta livet av mig. Oftast är det helt okej, men vissa tidpunkter vill jag bara skrika, men vad gör man inte liksom. Får sitta och äta/dricka massa mjölkprodukter som faktiskt är det enda som hjälper. Allt annat gör det bara värre -_-


Kan inte riktigt vänta så lägger upp om den nya bebisveckan redan idag (fastän det egentligen tekniskt sätt är ett dygn kvar typ^^

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

 

 

Nu behöver inte bebis stanna där inne så länge till ♥

 






Bajsvovven har varit jätteduktig denna veckan med! Ska bara lista ut vad man ska göra med henne medan vi är i England nu.. hmmm (I know osammanhängande men jag vill ha minnen av att hon ibland är duktig också)
2011-01-14 @ 19:24:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helg <3

Rubriken säger allt, helg! Kom hem för någon timme sen med vetskapen om att jag har avslutat både religion och psykologi denna veckan! AWSOME! Dessutom har jag inga fler fredagar fram tills sportlovet (: Föräldragrupperna kickar igång och tar all min tid^^

Bebis i magen sparkar som en galning! Till och med Amina fick känna för första gången x) Mamma kanske får känna också nästa helg när hon kommer och hämtar bilen (som jag kommer sakna som en galning!)
Philip spelar och issy städar soffan åt oss... hundar är förvånadsvärt bra dammsugare!  Själv ska man väl sätta igång och plugga snart med, känns som vi börjar bli en ganska harmonisk liten familj.
Spelgalen pappa, överstressad pluggande mamma och en knähund på 30 kilo. Känns som en perfekt liten familj
2011-01-14 @ 15:25:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


kämpa på -_-

Veckans arbete! Vilken underbar helg jag kommer ha...

*Läsa den harmoniska revolutionen √
*Skriva samhällsuppsats på tre sidor om böndernas situation i Kina
*Skriva filosofiarbete på fem till sju sidor
*Plugga in italienskaglosor + texter + grammatik
*Kämpa vidare med naturkunskapen
*Läsa stencil + svara på frågor till den texten i svenskan
*Läsa klart förvandlingen av Franz Kafka √
*Läsa disgrace på engelskan
*Projektarbete
*Korrekturläsa uppsatsen till SOMS √

Så jäkla underbart! Eller... kanske inte! Men man börjar inse att det snart är slut i alla fall och det är ju bättre att jag har mkt nu än att jag får fullt upp runt mars någon gång.

Har förövrigt en hel del grejer som måste fixas snart!
Måste ju fixa pass så jag kommer iväg till England och förbereda lite inför det. Sen ska jag anmäla mig till högskoleprovet också (hoppas jag) har ett tag kvar på mig att anmäla mig till det.

Men det känns ganska bra ändå, jag mår bra och bebis är livlig så jag ska inte klaga^^


2011-01-13 @ 23:02:54 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


milstolpe

100 dagar kvar tills  bebis är beräknad att anlända till denna värld ♥
2011-01-13 @ 17:22:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bones

Snart tre säsonger av Bones avlutade. Känns ganska bra faktiskt^^ Löööv Booth!
Andra dagen i skolan är i alla fall avklarad, och även planeringsmöte om hur vi ska göra under våren. Känns riktigt bra faktiskt om jag bara kunde komma igång med projektarbetet.... ska börja skriva ordentligt den här veckan så kommer det kännas mkt bättre sen!

Bebis i magen har börjat sparka riktigt jäkla hårt! Nästan på gränsen till att göra ont. Men jag känner i alla fall att allt är okej då så den får gärna hålla på och sparka på^^ Är jätteglad över att Philip har börjat känna på magen med så jag känner att han är mer delaktig. Vår bebis ska ju trots allt komma snart!
Nästa vecka börjar föräldragrupperna med, ska bli kul att få ha lite mer åsikter och information, så kanske Philip fattar lite mer vad hans roll är med x)



Bild från i förrgår,  (25+0)
2011-01-11 @ 17:44:44 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


25+0

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

 

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

 

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

 

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

 

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

 

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


Tro det eller ej, men det verkar som det regnar idag. Hoppas verkligen att det håller i sig så den satans snön försvinner snart! Namnjakten har btw börjat igen så vi har lite förslag att välja emellan

*Jordynn

*Haley

*Alyssa

*Alicia

*Aliyah

*Naiomi

 

Finns många att välja på, synd bara att vissa har så svårt att acceptera att det är vårt val och försöka lära sig uttala namnen vi gillar. Har fler namn som förslag men orkar inte skriva riktigt alla än ^^  Får väl se vad vi kommer fram till

2011-01-09 @ 15:53:49 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


mååålaaaaaaaa

Är så fruktansvärt trött på att måla just nu. Har skrapat, tvättat och målat alldeles för många lister redan -.- så nu får minsann philip prova på hur det är att hela tiden behöva akta sig för att måla fel!
Vardagsrummet och sovrummet är i alla fall helt klara och nystädade. Hallen är färdigmålad och nästan färdigstädad och köket är en enda stor röra.... wiiie!
Med min tjockismage borde jag inte ens behöva jobba anser jag ;O Men det är i alla fall skönt att vara lite produktiv.
Bones och varma mackor väntar i alla fall när köket är klart.. Awsome!
2011-01-06 @ 20:43:03 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


tjockisbilder



Mammas spegel måste ljuga för såhär tjock är jag inte xD eller?



Dock är jag såhär tjock x) (v 23+3)



2011-01-03 @ 12:54:16 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


-

Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 24 apr 2011
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.


Det drar ihop sig gott folk^^ officiellt 7e månaden nu

Otroligt skönt att vakna i sin egen säng idag. Issy lät oss till och med sova till 10! Och förmodligen hade det blivit ännu längre om inte jag hade vaknat då issy fortsatte vara sömntuta och låg kvar och sov även när jag gått upp xD
Ne nu måste jag ringa far min.. bilen startar ju inte så vi behöver hans hjälp >_<
Kanske blir ett inlägg ikväll om vad vi hunnit med under dagen då den är ganska fullspäckad enligt mitt schema x)
2011-01-03 @ 10:54:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


tuff tuff !

Att åka tåg suger mer än vanligt idag, det är trångt och Erik och Philip sitter och spelar... Issy verkar inte så förtjust i att bara sitta och jag bara har tråkigt -.- Batteriet räcker inte länge till så det blir ett kort inlägg och dessutom sparkar bebis på min blåsa så jag måste snart springa och kissa xD

Snart hemma i Växjö igen ♥
2011-01-02 @ 18:38:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


vecka 25 (24+0)

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.



Har fått en del bristningar på magen tyvärr... och har en del ryggont och om jag går länge så får jag ont i fötterna.. men inget som inte kan avvärjas! Inte långt kvar tills liten ska komma till oss (:

Magen har blivit tjock (men ser tjockare ut på bild än i verkligheten) så ska lägga upp bild från igår när jag kommer hem^^
Igår fick jag hårdare sparkar i magen än jag nånsin fått förut! Lite kul att ligga och kolla på magen och kunna se hur bebis flyttar runt på sig där inne. Nästan på gränsen till att det gjorde ont till och från x) Kan också känna sparkarna när jag står upp nu, innan känade jag i princip bara när jag låg eller satt  ner så starkare blir hon allt inne i magen.
Har gått upp precis över 7 kilo änsålänge så ligger inom en bra viktkurva^^ Ska försöka ta mig ut och gå mer nu så jag kanske slipper en jättestor viktuppgång. Men det är lite svårt när man har ont i höften X_x
Anyhow, nu ska jag och min tjockismage äta lite mat(: allora ciao!
2011-01-02 @ 13:23:27 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


nytt år

Nu är det här. Ett år fullt av förändringar i vår lilla familj. Om mindre än fyra månader kommer vår lilla tös vara här. Nu får älskling snart komma så vi kan gå och lägga oss. Så fort Pommacen är slut så blir det nana för mig.

Jag älskar dig min underbara man ♥ kom och lägg dig snart hos mig ♥

2011-01-01 @ 00:26:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0