no time!

Tiden räcker inte till! Har egentligen inte alls tid att blogga, men slänger in ett snabbt inlägg i alla fall
Har jobbat som en idiot med skolan dom senaste dagarna. Har lämnat in båda filosofiarbetena och båda labbrapporterna samt ansökan till CAE-examen så nu måste jag bara tokjobba med projektarbetet.
Deadlinen på projektarbetet är på fredag så om jag skrivit en del diskussion tills dess så ska jag snacka med en historialärare också och få lite mer att referera till förhoppningsvis. Blir galen, galen, galen!
Lägenheten ser ut som ett bombnedslag så jag vet inte ens om jag ska prioritera att städa eller att plugga atm... funderar på att städa en timme så kommer det kännas lättare att plugga sen iaf. Philip måste verkligen komma hit och ta med sig dammsugaren innan jag förlorar förståndet på alla dessa hundhår (måste pallra mig iväg och köpa dammsugarpåsar till min egna dammsugare snart).
Bara samhällsläxa, italienskaläxa, svenskatal och soms-uppgift att göra idag/imorgon. Sen diskutera i projektarbetet och sen ska jag bannemig sova! Har inte lagt mig tidigt på superlänge nu känns det som och jag behöver verkligen vila och förhoppningsvis får jag ett par tidiga kvällar här nu.

Ne nu ska jag faktiskt ta tag i detta och städa!
Får se när jag har tid att blogga nästa gång ._.
2011-03-30 @ 14:35:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


nattinlägg

Kan inte minnas när jag var uppe såhär senast senast O_o ändå är klockan just i detta ögonblick "bara" 7 minuter i tolv. Jag har suttit och pluggat alldeles för länge nu känner jag, MEN!
Jag är numera klar med Platonarbetet, mersaultuppsatsen, två kapitel i förväg i engelskaboken, naturkunskapslabbarna, jag har läst om sammanställningar till svenskan och nu ska jag sätta mig och skriva ett fem minuter långt argumenterande tal om varför vi inte ska låta dom bygga fler snabbmatsställen i Växjö.. eller kanske borde jag börja öva italienska tills på måndag? Oh lord tror minsann jag behöver lite mer äppeljuice (ja när man är gravid och inte har någon läsk hemma tar man det bästa man får).
Satt och räknade innan på hur mycket jag har missat och varit närvarande i dom olika ämnena för att se hur stor procent av kursen jag "missar".  Änsålänge ser det ut som följande:

SOMS: 58.40 h närvaro, ingen frånvaro
Samhällskunskap: 48 h närvaro, 1.20 h frånvaro
Naturkunskap: 51 h närvaro, 1 h frånvaro
Italienska: 38.30 h närvaro, 5.15 h frånvaro
Engelska: 64 h närvaro, 2.40 h frånvaro
Filosofi: 30.40 h närvaro, 2.40 h frånvaro
Idrott: 15 h närvaro, 3 h frånvaro
Svenska C: 11.20h närvaro, 1.20 h frånvaro

Känns ganska lovande faktiskt! Borde man verkligen sitta med sånthär en lördagkväll? Eller ja nu är det tekniskt sett söndag och jag borde verkligen verkligen gå och lägga mig... men jag tror att jag väntar tills philip kommer hem om jag orkar hålla mig vaken så länge. Så mycket som borde göras, så lite tid att göra det på X_x Aja inte mycket kvar innan det är dags att börja vara hemma^^ högst tre hela veckor kvar i skolan... hehe ...

Kanske borde dra till och skriva nånting om bebis också, det blir ju trots allt ny vecka nu, nämligen vecka 37.
Hela kroppen kliar fortfarande som jag vet inte vad! Men magen har sjunkit ner riktigt ordentligt nu och mina höfter gör inte ont så det känns faktiskt väldigt bra^^Har till och med varit ute och gått frivilligt i det fina vädret utan att få ont nånstans^^ Har börjat få massa sammandragningar, men inga förvärkar såvida jag inte är ute och går eller något sånt. Känns som om bebis kommer komma snart, men samtidigt känns det JÄTTEavlägset. Helt galet konstigt x) Snart snart snart är du hääääär! ♥

Ne nu ska jag sätta mig och skriva en stund till innan sängen kallar på mig^^ Eller man kanske borde vila istället, alla tjatar ju om hur mycket vila man behöver när man är gravid x) Dra ska jag göra hursomhelst! Ciao!
2011-03-27 @ 00:10:38 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


friday!

Var inne igår och gjorde leverstatustest, blev uppringd igår eftermiddag och fick veta att testerna såg "okej ut". Litar man verkligen på när dom inte ens säger ordet bra? Särskilt när dom i samma samtal säger att man ska in dagen efter och ta mer tester? Får väl se nästa vecka vad dom har att säga! Något måste ju vara konstigt kan man tycka eftersom att klådan hela tiden finns. Men som sagt, nästa torsdag senast får jag veta!

Förövrigt så sjukt skönt att äntligen ha fredag igen! Men ingen vila nejnej, för jag har fått massa bra nyheter denna veckan så jag måste plugga!
*Kuratorn ska betala min cae-examen från någon skolkassa för att Dan tyckte att jag om någon behövde examen.
*Jag är godkänd i italienskakursen
*Om jag gör det argumenterade talet bra och gör en sammanställningsuppgift nu i förväg så har Kristina tillräckligt för att bedömma mig i svenskan
*Gunnel sa att det inte ska vara några problem med projektarbetet, och jag har till och med chans till högre betyg.

Så nu i helgen ska följande verkligen göras KLART! No fuss..
*Diskussionsdelen till labbrapporterna då jag är klar med de andra delarna
*Platonarbetet
*Utveckla arbetet om Mersault lite mer
*Italienskaläxa
*Resten av engelskaboken
*Plugga naturkunskap till provet så det inte blir så tungt senare.
Jag vet att det kanske inte är så kul att hela tiden läsa om vad jag ska plugga, men det känns viktigt just nu att ha det nerskrivet så jag tänker ordentligt på det^^

Sen blir det städning här hemma och myskväll med älskling idag! Fläskkarré med potatis och sås, "lite" godis och nån film^^ Det va längesen nu så det ska bli mysigt ^^ Ska tvätta dom sista bebbekläderna med, eller i alla fall en del av dom i alla fall x)
Känner mig pepp pepp pepp just nu! Får se hur länge det håller i sig... förhoppningsvis hela helgen i alla fall!

Har insett idag med att jag måste fylla i min tatuering sen när bristningarna har bleknat, har fått två röda precis där ett av dom röda blombladen sitter:( Aja det är bara i spara ihop några hundralappar och fixa det sen runt 20årsdagen.

Ne nu ska tjockismagen och jag planera pluggandet. Ciao ciao!
2011-03-25 @ 15:14:34 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


varning för klagomål

Jag vet inte vart jag ska ta vägen längre med all denna jäkla klåda. Har numera två innerlår, två armbågar, två underarmar och två höfter som är helt sönderkliade. Jag kan inte hejda kliandet heller och jag kommer snart börja gråta om det inte slutar svida och klia.
Har fått en tid hos barnmorskan imorgon (inte den vanliga för hon va på semester) eftersom att jag (efter typ 40 uppringningar) fick reda på av barnmorskan som satt i telefonjour att hon inte hittade nedskrivet någonstans att Eva ens tog blodprover på mig för att kolla min lever. Fick i alla fall en snabbtid så ska vara där vid 12.40 imorgon. Får väl se vad som sägs imorgon. Ska fråga henne också om man kan få tid för en undersökning. Tror att jag kanske läcker, men det får vi som sagt se imorgon!

Förövrigt har jag bara varit så jäkla trött på all skit idag att idag får vara början på allt det nya. Ska klara mig själv från och med nu. Philip och jag ska ha vårat eget liv med våra egna beslut. Det kvittar att vi kanske inte är lika gamla som alla andra som skaffar barn. Vi är fortfarande två individer som vill leva tillsammans och som snart ska ett barn tillsammans. Så från och med nu ska vi kämpa mer innan vi ber om hjälp. Internet och proffs får vara vår hjälp.

Har i alla fall fått tummen ur och plockat undan i lägenheten idag. Nu ska jag bara skriva lite om Platon, revidera projektplanen och ta en dusch innan det är dags för sängen.



Magen ur min synvinkel
En månad kvar nu!
2011-03-23 @ 19:27:13 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


klåda....

Jag vet inte vart jag ska ta vägen längre. Min kropp kliar så jag vill bara börja gråta! Har sår på benen och höfterna och bak mot ryggen efter allt kliande, har massa små prickar och rivmärken på armarna efter ännu mer kliande och på typ undersidan av magen kan jag inte ens låta bli. Kan inte fatta hur man ska stå ut med detta i typ fyra veckor till... ska nog prata med barnmorskan om det, fast det tar emot eftersom hon inte ens skrev ut tavigyl senast jag var där. Jag vet att man ska njuta av dom sista veckorna för "man får ju inte mycket ensamtid sen" men det är svårt att njuta när man inte vill annat än att klia sönder kroppen hela tiden samtidigt som man har ont i höfterna och är trött på skolskiten. Hur ska man kunna njuta av det? Jag kan liksom knappt duscha eller bada längre. Om jag badar är det svårt att komma ur badkaret, och vilket av alternativen jag än tar så svider det som in i ****** på alla rivsår.

Ne nog med klagomål nu!
Idag är ju trots allt sista labben innan lovet! Och igår fick jag reda på att italienskakursen är godkänd även om jag inte gör sista provet (men om jag gör det har jag chans till vg typ) så med andra ord är:
Italienska
Engelska
SOMS
Helt klara och jag behöver inte oroa mig mer även om jag inte går tillbaka till dom lektionerna efter bebis kommit. Filosofi är också klart när jag har lämnat in arbetet om platon och analysen av främlingen. Idrotten ska jag inte komma tillbaka till, och det är ju en tre-års kurs så hon borde ha tillräckligt för att bedömma mig. Då är det med andra ord... Svenska, Samhäll och Naturkunskap som jag kanske måste kämpa mig igenom en lite längre tid.

Bara 19 skoldagar kvaaaar!!
Sen måste jag säga ett litet grattis med, vår lilla skitvovve fyller ju trots allt 2 åe idag. det firas med... ben till vovve och mer hallonte till mig trots att jag är fylld till bredden med te X_x
2011-03-22 @ 08:31:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


förlossning?

Jag har ännu ingen aning. Inte en jäkla aning om hur det kommer yttra sig att förlossningen är på g. Det finns tusen sätt att veta det och alla verkar vara lite halvlulliga.
Slemproppen kan gå.. men den kan också gå i omgångar, eller märker man det inte alls. Eller så går den när man är på förlossningen.
Vattnet kan gå... men man det kan också sippra så man snarare känner som om man har flytningar eller kissar på sig..
Man kan få värkar.. men man får också förvärkar (eller ja alla utom jag uppenbarligen)
Så hur vet man då? Hur vet man att det är på g? Skulle kännas bra att få ett litet tecken så man bara vet hur något av allt detta känns xD
Vi får väl se! Snart hoppas jag xD
Har haft svårt att andas idag.. mina lungor känns ihoptryckta ._. men jag är i alla fall iordninggjord för första gången pålänge! Har köpt ny foundation och mascara och har gjort ansiktsmask med lilla mamma så nu känner man sig fräsch^^

Vi bäddade även klart bebissängen igår. Gulligt värre:D Och fyllde dessutom kläderna i lådor efter storlek så jag har en låda med pyttekläder, en som man har efter typ 3 månader och en stor där det är ännu lite större kläder:P Blöjor har även inhandlats så nu känns det redo. Helt redo! Idag är det babyshower, vilket är sista händelsen egentligen innan bebis kommer. Det är väl ett eller två besök kvar hos barnmorskan, men det är inget speciellt direkt. Man längtar efter varje gång, men ändå är det lika tråkigt varje gång. Allt utom att lyssna på hjärtat såklart^^

Ne nu är det mindre än en månad kvar till min beräkning på datum när bebis kommer, och lika långt till skolan slutar så det kan gärna få komma nu? Snälla.?
2011-03-19 @ 15:39:40 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


barnmorskan!

Sammanfattning:
-1 kilo
SF-måttet idag låg på 33
Hjärtat slog ca 142 slag/minut
Hon låg typ lite snett, men ändå sa bm att hon bara var ruckbar, nästan fixerad... fattade inte helt men får väl leva med det i två veckor till xD
Fick välja BVC, det blev såklart Dalbo då det är i särsklass närmst.
Nästa möte är den sista mars (alltså om två veckor)
Fick ta blodprov ännu en gång

Och det va typ.. allt? Så lång väntan för så lite tester ._.

Nu så ska jag bara fokusera på skola, skola och ännu mer skola resten av eftermiddagen och njuta av våra rosa (?!) mattor som Philip så fint hade tvättat idag. Två missfärgningar på så kort tid borde inte vara tillåtet xD

Och sen GRATTIS till Nadiah som fick sin lilla guldklimp idag:D!
2011-03-16 @ 16:47:22 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


16/3

Lyckades inte få något plugg undanstökat igår... dock har vi ett helt rent kök och en i övrigt hyfsat välstädad lägenhet.
Börjar känna av höften mer och mer nu. Får hoppas att det inte blir värre för just nu är det till och med svårt att ta sig till bussen, och ännu värre: Ta sig upp till lektionerna som man har typ 3 våningar upp.

Fortfarande inga förvärkar eller rejäla sammandragningar (förutom om jag går snabbt eller så) och det är typ.... något på 30 dagar kvar till bebis är beräknad både enligt min räkning och enligt bms. Borde inte kroppen förbereda sig alls? Just nu känns det verkligen verkligen som om hon får komma typ nästa vecka eller så. Allt är helt förberett förutom att jag ska sätta i spjälskyddet, bädda rent i sängen och lägga ner kläderna i lådor. Sen är allt förberett tills hon behagar att komma! Känns bra att ha allting klart faktiskt nu när det är typ en månad kvar.
Men som sagt du är hjärtligt välkommen att komma tidigare än så, min mage kliar sönder och bristningarna är fula som in i helvete. Sen jag var sjuk har dom blivit MYCKET värre än innan så jag får kämpa på med att bleka dom efter förlossningen, så jag kan må bra när jag ser mig själv i spegeln.

Hoppas verkligen att barnmorskan har bra nyheter och säger att du har fixerat dig nu när vi ska dit idag så det känns ännu lite närmre. Små steg framåt!

Har nog inte direkt något mer att säga om bebis idag... känns onödigt att lägga ut veckofakta numera eftersom det typ inte händer nånting förutom att lungorna fortsätter utvecklas typ. Det viktiga är att nu är du färdigbakad och klar att komma ut så nu ska du bara välja själv vilket datum det blir. Vi väntar otåligt på några tecken att du har lust med det...



2011-03-16 @ 09:57:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


stress

Helt otroligt. Alltid är det något som krabbar. Men vi ska fan lösa detta! Skolan löser sig väl förr eller senare. Ska få klart filosofigrejerna och projektarbetet så stressen kommer minska en hel del. Sen sitter jag med mitt överanalyserande och funderar över hur Philip ska få pengar denna månaden. Har lyckats lösa alla räkningar...utom hyran... yay.
Aja allt känns lite bättre med en städad lägenhet så såfort jag har ätit upp min flingor/banan/fil blandning så ska köket få sig en omgång! Vad ska man göra liksom. Kämpa och lösa problemen eller gå och lägga sig någonstans och bara hoppas på att dom försvinner?
Med andra ord, dagens (och förmodligen resten av veckans) schema:
Städa köket
Skriva labbrapporter
Skriva om platons teorier.
Skriva om en engelskaartikel
Läsa artikel om italien
Skriva om främlingen
Satans projektarbetet.....

Känns.....roligt... eller kanske inte, sen finns det alltid en miljon småsaker som lärarna lägger in som man ska göra, men paaaaallar verkligen inte det!
2011-03-15 @ 14:10:31 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


snart...

Snart, snart, snart, snart, snart är jag mamma. Tiden smyyyyyger sig fram. Särskilt när magen kliar konstant och höften ömmar X_x Aja det är i alla fall lugnt i skolan denna veckan så då kan man ta sig lite tid till o reflektera!
Har med hjälp av May fått alla bebbekläder tvättade nu, riktigt skönt så nu ska dom bara ner i lådor allihopa x) Bilbarnstolen är insatt i bilen och snart ska spjälsängen bäddas. Nu är det på g!
Ska till barnmorskan på tisdag och jag hoppas på att hon säger vad jag misstänker, nämligen att hon har fixerat sig där inne. Magen har liksom sjunkit ner och det är inte lika jobbigt att sitta och ligga ner längre så hoppas hoppas!

Ne nu ska jag iväg och ta ut pengar till betalningen av pubrundan! Orkar egentligen inte gå till Coop men vad gör man inte liksom^^
Kort inlägg idag, Ewe väntar på mig! Ciao
2011-03-14 @ 12:34:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


bättre dag!

Har lyckats äta 1½ av skolans ugnspannkakor och ett paket nudlar idag så jag är inte huuuungrig atm! inte en välbekant känsla kan jag säga:P Imorgon blir det middag ute så då hoppas jag på att kunna äta ännu lite mer^^ Får väl se hur det går med det x)

Är fortfarande ganska slut dock så det blir till o gå och lägga sig tidigt idag med om man ska orka med bussen imorgon bitti X_x

Ne nu ska jag försöka äta min aningen försenade födelsedagssemla och se hur det går, eller om jag i värsta fall får skänka den till Philip :/ Hatar när varor har utgångsdatum som inte stämmer överrens med min kropp!

Bebis du får gärna ta och komma ut nu !  det börjar bli riktigt jobbigt att ha dig där inne... snälla?
2011-03-10 @ 19:59:15 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


vc

Fick inte mycket till hjälp från dom på vc idag. Hade jättetrevliga sjuksköterskor men ingen vet vad som är fel på min strupe. Nu tror dom att det är magsyra som läcker upp (typ halsbränna), betyder det att det kommer vara så resten av graviditeten? Isåfall måste jag diskutera igångsättning med bm. Eller till och med kejsarsnitt i värsta fall för om jag inte får någon näring så kommer jag inte kunna göra något alls atm. Har inte ork till att göra någonting alls, att föda ett barn skulle vara en mardröm. Men att ha kvar bebisen i magen är en nästan större mardröm om jag ska må såhär resten av tiden. Nu börjar den här jäkla sjukdomsperiden göra mig deprimerad. Och ännu roligare är att det inte verkar som om allt kommer hinna försvinna tills min födelsedag.
Issy fällde mig ute innan med. Gjorde inte direkt mig gladare.

Jävla skit fan. Roligt faktum, ingen som jag har lektion med idag har frågat hur jag mår. Igen.
Börjar kännas tråkigt att bara skriva massa tråkiga inlägg, men just nu kan jag inte hitta många positiva aspekter av min vardag. Allt är jobbigt och tråkigt. Eller ja vädret har ju i alla fall blivit fint nu.
2011-03-07 @ 15:05:36 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


..

Väldigt klagig i förra inlägget, men va tvungen att få lite ur mitt system efter en hel vecka med våndan.
2011-03-06 @ 16:42:37 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


bakteriell infektion..

..är det jag har haft hela veckan. Eller lunginflammation så jag ska till vc imorgon igen och testa sänka en gång till för att se om den fortfarande är för hög. Sen när jag fick penicillin så gjorde det så jag fick en svampinfektion i halsen och extremt mkt blåsor och svullnad i munnen. Men jag är på bättringsvägen verkar det som, tackar som frågar! Eller vänta, ne det är ju ingen som har frågat. Åtminstone ingen som inte till hälften har samma DNA som jag själv. Inte ett sms eller ett meddelande på fb sen i torsdags. Efter fem dagar med feber utan sömn och nästan utan mat samt ett paket alvedon, penicillin, salva mot allt ont i munnen har jag i alla fall lyckats bli något bättre.

Tror inte att jag någonsin varit så lycklig över en ljummen kopp pulversoppa som jag var idag efter tre dagar i ständig hunger.

Tre dagar kvar till min födelsedag, fast det blir inte mycket firande eftersom mamma inte kan komma, pappa är i Örebro och jag går långdag i skolan. Aja på fredag ska vi ut och käka med Basse och Ida och sen blir det lite mer jippo nästa helg eller nåt.

Just nu önskar jag bara att sjukdomen kan gå över och att bebis kan komma ut så jag får vara mig själv igen.
2011-03-06 @ 16:41:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


-

Vad gör man om man inser att man är totalt nedstämd?
Hur gör man när allt känns så jobbigt att man inte orkar någonting? Igår fastnade jag sittandes i soffan i 45 minuter utan att varken tvn lr datorn var igång och jag var ensam hemma. Idag vaknade jag med grym huvudvärk och kunde knappt ta mig ur sängen för att mina höfter gjorde ont. Ändå fick jag sova extra länge idag eftersom jag inte börjar förrän vid ett.
Nu har jag suttit här en timme och jag vet att jag borde göra något vettigt som att diska eller bädda sängen men... cant be bothered.
Frågan är vad man gör när man vet att det kommer vara såhär i mer än 6 veckor till?
Jag är ständigt trött, och inte typ trött så jag kan gå och lägga mig så är det borta utan hela jag är helt slut.
Projektarbetet ligger som en ständig tyngd på axlarna. Utan det hade inte skolan varit så jäkla jobbig, men nu börjar jag känna pressen att få det klart men samtidigt orkar jag inte. Jag har ingen som helst ork att kämpa med det längre. Jag tror jag behöver hjälp. Men jag vet inte hur någon kan hjälpa mig just nu utan att i princip göra arbetet åt mig.
Måste tvinga mig själv att diska nu så jag gör något vettigt i alla fall.
2011-03-01 @ 11:30:47 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 2.0